Raluca Turcan: Guvernul își va asuma răspunderea pe transportul elevilor dacă problema nu este rezolvată în Parlament

0

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Guvernul își va asuma răspunderea pe transportul elevilor, în maxim două săptămâni, dacă în Parlament nu se va rezolva situația, scrie Mediafax.

Raluca Turcan a fost întrebată, miercuri, ce se va întâmpla cu transportul elevilor către școală, iar vicepremierul a declarat că dacă problema nu va fi rezolvată în Parlament, în două săptămâni, Guvernul își va asuma răspunderea.

„În maxim 2 săptămâni, ne asumăm răspunderea pe transportul elevilor și anume includerea serviciilor de transport școlar în sfera serviciilor publice de transport. Ce înseamnă procedura asumării răspunderii? Înseamnă că ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în Parlament, ne asumăm răspunderea”, a spus Turcan.

”Încercăm să direcționăm 5% din PIB Educației”

Pe de altă parte, întrebată dacă Educația va avea, în 2020, 5% din PIB, Raluca Turcan a arătat că se încearcă acest lucru ”printr-un efort cumulat”.

„În condițiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul de stat pe anul 2020, încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcționați spre Educație să fie minim 5% din PIB, în sensul în care să avem bugetul Ministerului educației Ministerul Dezvoltării Regionale, bugetul Ministerului Fondurilor Europene, printr-un efort cumulat. Așadar, bugetul de stat, cu fondurile europene, să aloce Educației minim 5% din PIB”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a ținut să precizeze că, la rectificarea bugetară, nu s-au tăiat bani de la Educație. „Practic, s-a scos o coloană din filă de buget care era doar scrisă și nepregătită”, a mai spus Turcan, referindu-se la un proiect pe fonduri europene care nu fusese încă scris.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.