Oktoberfest, la o școală din Constanța: Un festival cu multă distracție în care s-au strâns bani pentru o curte cu jocuri educative

0
Foto: facebook.com/ Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa

La Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa, sâmbătă a fost Oktoberfest. Într-un decor de toamnă, elevii, profesorii și părinții au avut parte de o zi de distracție și de voie bună, într-un eveniment creat cu un scop: strângerea de fonduri pentru a realiza jocuri educaționale în curtea școlii.

Oktoberfest a adus, în sala de sport a școlii din Constanța, timp de câteva ore, o atmosferă de sărbătoare, cu multe jocuri distractive, dar și o expoziție de obiecte confecţionate de către copii şi cadrele didactice.

Evenimentul a fost organizat pentru a strânge fondurile necesare desenării unor jocuri educative în curtea școlii, iar participanții au putut face donații în acest sens. Inițiativa i-a aparținut unuia dintre părinți, Florian Vârdol, reprezentant în relația cu conducerea școlii.

”Pentru copii a fost o surpriză. Ei nu știau ce urmează să se întâmple la Oktoberfest. Evenimentul a avut două elemente componente. Pe de o parte, mai multe jocuri specifice bâlciurilor, jocuri la care au putut participa și copiii și părinții și bunicii și oricine altcineva și-a dorit să se distreze și să doneze pentru această joacă – concurs de aruncat inele, concurs de tir, minigolf, popice etc. Pe de altă parte, obiecte confecționate manual de copii și de cadrele didactice, obiecte oferite vizitatorilor și participanților contra unor donații”, precizează reprezentantul părinților.

Florian Vârdol spune că evenimentul a fost gândit astfel încât să le ofere copiilor oportunitatea de a se juca în weekend, în școală, alături de părinți și cadrele didactice, și, în plus, să fie strânse fondurile necesare pentru punerea în aplicare a proiectului, donațiile mergând către Asociaţia Şcoala Viitorului nr. 29 „Mihai Viteazu”.

”Copiii au fost încântați de eveniment. Au participat toți elevii școlii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a”, spune și Ion-Denys Ciorogaru, profesor de matematică.

La finalul evenimentului, din donațiile făcute de părinți s-au strâns nu mai puțin de 8.700 de lei, iar Florian Vârdol spune că, de săptămâna viitoare, încep procedurile de punere în aplicare a proiectului.

Întrebat dacă banii strânși sunt suficienți pentru realizarea jocurilor educaționale, reprezentantul părinților a răspuns: ”O să fiu cât se poate de sincer. Pentru ceea ce dorim să facem (jocuri educative de la www.playform.ro) ne-ar mai trebui ceva bani….dar suntem optimiști că vom obține sumele necesare.”

În ceea ce privește evenimentul, Florian Vârdol spune că ”a fost extrem de satisfăcător să vezi că toată lumea… zâmbea”: ”Dacă ar fi să vă relatez unul dintre momentele speciale “din spatele scenei“ v-aș povesti despre o familie tânără, care a petrecut ultimii ani în Marea Britanie și s-a relocat de curând în Romania/Constanța, iar fiica lor învață la Școala 29. Ei au venit sâmbătă foarte devreme să ne ajute la aranjarea sălii.

Atunci mi-au transmis că sunt foarte surprinși și încântați să vadă un eveniment de strângere de fonduri organizat în acest fel. Povesteau că în Anglia astfel de evenimente, organizate astfel încât copiii să se joace, iar părinții să doneze, au loc de cel puțin 2 ori pe an. Vreau să vă spun că această familie a muncit cot la cot cu noi multe ore în cadrul evenimentului.”

Foto: facebook.com/ Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa

Citește și: Laboratorul de Biologie, într-o școală din Constanța: Elevii învață într-o clasă mai colorată și prietenoasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.