O școală smart, prima din mediul rural, pentru copiii din Ciugud: ”Școala de la sat nu trebuie lăsată să moară”

0
Foto: facebook.com/ Primăria comunei Ciugud

La Ciugud, Alba, aproximativ 120 de elevi din clasele I-VIII și pregătitoare au început, luni, cursurile într-o școală smart, prima de acest fel din mediul rural. Clasele sunt iluminate cu sisteme cu senzori și elevii vor avea table interactive și tablete, scrie alba24.ro

Clădirea școlii din Ciugud, construită în anul 1938, a fost reabilitată în întregime, fiind totodată implementate soluții inteligente pentru iluminat și climatizare. Conform Primăriei Ciugud, sistemul permite ca în fiecare clasă iluminatul și climatizarea să se regleze în funcție de scenarii prestabilite sau cu ajutorul unor senzori, scrie sursa citată. În cazul iluminatului, senzorii aprind sau opresc lumina când sesizează prezența în clasă și o reglează apoi în funcție de lumina diurnă astfel încât să nu afecteze ochii copiilor. Chiar și băile au senzori de inundație care opresc rețeaua de apă dacă pe podea se sesizează o mare cantitate de apă.

Foto: facebook.com/ Primăria comunei Ciugud

”Cea mai importantă investiție care trebuie făcută într-o comunitate este în copii deoarece ei reprezintă viitorul. Noi am observat în ultimii ani că tot mai mulți părinți aleg să își ducă copiii la școală în Alba Iulia. În urma discuțiilor purtate cu aceștia am înțeles că în Ciugud este nevoie de o școală modernă, prietenoasă și în care să folosim cele mai moderne metode de predare. Așa s-a născut ideea unei școli inteligente în care profesorii vor folosi tehnologia în procesul de predare astfel încât lecțiile să devină mai atractive pentru copii.

Foto: alba24.ro

Sunt lucruri pe care nu le-am inventat noi, ci se folosesc în multe școli din România. Noi am vizitat unele dintre aceste școli de unde am adunat idei bune la care am adăugat ideile noastre astfel încât, în final, s-a născut această școală. Sper că dascălii și elevii să se bucure de noua școală și mi-aș dori ca aceasta să fie normalitatea pentru orice sat din România. Credem că școala de la sat trebuie susținută și nu trebuie lăsată să moară deoarece toți copiii din mediul rural au dreptul la educație. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în acest proiect”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Administrația locală a informat că, în lunile următoare, vor fi achiziționate, în cadrul proiectului din competiția ”Țara lui Andrei”, table interactive, tablete și softuri educaționale. De asemenea, în școală va fi realizată o platformă on-line care va conține catalog electronic dar va permite încărcarea și descărcarea unor materiale educaționale sau interacțiunea on-line profesor – părinte.

Citește și: Prima școală smart din mediul rural va fi la Ciugud. Ce dotări va avea și ce înseamnă pentru elevi o școală inteligentă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here