Andronescu spune că județul Teleorman are ”cea mai mare creștere în ceea ce privește promovarea” la Evaluarea Națională

0
Foto: Captură video - facebook.com

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, duminică, la Conferința organizației județene PSD Teleorman, unde a avut numai cuvinte de laudă pentru sistemul de învățământ din județ, de la rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională până la dezvoltarea Universității din Alexandria, scrie Mediafax. În discursul rostit, ministrul a încurcat însă numele județului.

Ecaterina Andronescu a vorbit, în fața social-democraților teleormăneni, despre sistemul de educație din județ, începând cu rezultatele de la Evaluarea Națională.

”A fost o bucurie pentru mine anul acesta să constat că, la Evaluarea Națională, județul Teleorman are cea mai mare creștere în ceea ce privește promovarea, peste cinci procente, ceea ce, fără îndoială, arată un trend pozitiv. Poate că acest lucru îl datorăm și investițiilor care s-au făcut în școlile noastre, și în salariile profesorilor, mai determinați să facă un învățământ de calitate”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Potrivit rezultatelor finale comunicate de Inspectoratul Școlar Județean58,23% dintre candidații din județul Teleorman au reușit să ia medii peste 5 la Evaluarea Națională 2019. Înainte de contestații, procentul acestora era de 58%, ceea ce a făcut ca județul Teleorman să se situeze pe penultimul loc în clasamentul național, numărându-se printre județele cu cele mai slabe rezultate. În 2018, procentul elevilor din Teleorman cu medii peste 5 a fost de 56,8% (înainte de contestații – sursa HotNews.ro), iar în 201763,5%, potrivit edu.ro.

Tot în discursul de la Conferința județeană PSD, Ecaterina Andronescu a vorbit despre digitalizarea sistemului de învățământ și despre cele ”5.095 de proiecte pentru reabilitarea școlilor”, existente la Ministerul Dezvoltării. ”Anul acesta o să pornim digitalizarea, o să facem un salt în creșterea calității procesului de predare. (…) Generația aceasta pe care o avem acum în școlile noastre este o generație care are alte așteptări, nu mai este asemănătoare generației de acum cinci ani sau de acum zece ani, și sigur că noi trebuie să încercăm să facem școala în așa fel încât să răspundem așteptărilor lor”, a declarat ministrul.

În același discurs, Ecaterina Andronescu a făcut și o greșeală, încurcând numele județului cu cel al municipiului reședință de județ.

”Dar, întorcându-mă aici, în județul Alexandria, am fost martoră începutului Universității pe care dumneavoastră, astăzi, o aveți aici și sincer vă mărturisesc că aveam foarte multe îndoieli în legătură cu reușita. Iată, astăzi, strădaniile colegilor din Universitatea Valahia din Târgoviște, dar fără îndoială și ale autorităților județului Teleorman, au dus acest județ să aibă 500 de studenți care învață aici, la ei acasă”, a spus Ecaterina Andronescu.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.