Inspectoratul Școlar Cluj revine asupra deciziei de desființare a unei clase la un liceu din Dej

0
Foto: Ziare.com

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj a revenit asupra deciziei de desființare a unei clase de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Dej, după ce cadrele didactice au trimis un memoriu, astfel că instituția rămâne cu două clase de a IX-a în loc de una, relatează Mediafax.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că s-a cerut aprobarea Ministerului Educației pentru desființarea clasei de liceu de la Dej, dar propunerea nu a fost acceptată.

”ISJ Cluj a revenit asupra deciziei de desființare a unei clase de liceu de la Liceul Tehnologic <Constantin Brâncuși> Dej, astfel că instituția rămâne cu două clase de a IX-a în loc de una, pentru anul școlar 2019-2020. A fost o propunere de transformare a unei clase de liceu în clasă profesională și s-a revenit. Am cerut aprobare de la Ministerul Educației, care ne-a transmis să rămânem pe varianta inițială de două clase. La nivelul județului Cluj trebuiau să fie transformate trei clase de liceu în clase de profesională, una la Dej și două la Cluj-Napoca, dar nu se mai desființează niciuna dintre acestea”, a spus Cuibus.

Reprezentanții Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej au declarat la rândul lor, corespondentului MEDIAFAX, că elevii, profesorii și părinții se bucură de decizia luată.

”Ni s-a transmis joi dimineață, oficial, că nu se mai desființează o clasă, rămânem cu două clase de liceu”, au spus reprezentanții liceului.

Profesorii liceului din Dej au trimis, în urmă cu câteva zile, un memoriu către ISJ prin care au cerut renunțarea la decizia de desființare a clasei. Aceștia se plângeau că, în ultimii ani, numărul claselor de liceu s-a redus, fără a se ține cont de opţiunile elevilor şi de rezultatele obţinute de concursurile de profil.

Citește și: Un liceu din Dej rămâne cu o singură clasă de a IX-a. Profesorii sunt nemulțumiți: ”Este o mare nedreptate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.