Rezultatele la BAC-ul olimpicilor: Rata de promovare este de 85,03%. Un singur candidat a obținut media 10

0

BAC OLIMPICI 2019. Din totalul celor 147 de candidați care au susținut sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat din acest an, 125 de elevi au promovat, rata de reușită fiind de 85,03%, anunță Ministerul Educației.

La sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, desfășurată în luna mai, au participat absolvenții de liceu aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea loturilor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale.

Conform situației centralizate de MEN, din totalul celor 147 de candidați care au susținut sesiunea, 125 de elevi au promovat, rezultând o rată de reușită de 85,03%.

Pe tranșe de medii situația arată astfel: 39 de medii între 9 și 9.99, 33 între 8 și 8.99, 32 între 7 și 7.99, respectiv 20 între 6 și 6.99. Un singur candidat a promovat cu media 10.


Ministerul Educației anunța că, pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiunea sprecială, sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Probele de evaluare a competenţelor s-au desfășurat astfel:

  • 20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă);
  • 22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională);
  • 23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale)

Probele scrise au fost programate astfel:

  • 27 mai (Limba şi literatura română);
  • 28 mai (proba obligatorie a profilului);
  • 29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării);
  • 30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate a avut loc pe data de 31 mai, zi în care au putut fi depuse și contestațiile. Conform calendarului sesiunii speciale a examenului de BAC, în intervalul 31 mai – 5 iunie au fost soluţionate eventualele contestaţii, urmate de afișarea rezultatelor  finale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.