Cum se face înscrierea elevilor la Evaluarea Națională 2019, clasa a VIII-a. Precizările Ministerului Educației

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019, clasa a VIII-a. Ministerul Educației precizează, marți, că înscrierea elevilor din promoția 2019 la Evaluarea Națională se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii. Potrivit MEN, părinții nu trebuie să vină la școală pentru înscrierea copiilor și nici nu se folosește o cerere tip de înscriere. În cazul candidaților din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.       

Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a a început luni, 3 iunie 2019, și se va încheia vineri, 7 iunie 2019, potrivit calendarului adoptat prin ordin de ministru. Ministerul Educației a făcut, marți, într-un comunicat de presă, câteva precizări legate de înscrieri.

Astfel, pentru elevii din promoția 2019, înscrierea la Evaluarea Națională se face automat, pe baza evidențelor școlii, fără să fie nevoie ca părinții să vină la școală sau să fie completată vreo cerere.

Comunicatul Ministerului Educației Naționale:

”Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională se realizează în conformitate cu prevederile art. 16, alin. 4, din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010 – 2011, aprobată prin ordinul de ministru nr. 4.801/2010, valabilă, conform prevederilor ordinului de ministru nr. 4.813/2018 și pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019:

Înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face la secretariatele unităților de învățământ pe care aceștia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută de calendarul examenului;

a) pentru candidații din seria curentă, înscrierea se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii;

b) pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.    

Așadar, nu se utilizează o cerere tip pentru înscriere, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii.

Părinții elevilor din seria curentă nu trebuie să vină la școală pentru înscrierea elevilor la examenul de Evaluare Națională, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii, conform Metodologiei, art. 16, alin 4.

Conform art. 32, alin. (2) din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale, elevii cu cerințe educative speciale, integrați în școlile de masă, precum și cei din învățământul special, susțin Evaluarea Națională numai la solicitarea scrisă a părinților sau a întreținătorilor legali.

Conform art. 36 din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale, conducerile unităților de învățământ aduc la cunoștința persoanelor interesate prevederile prezentei metodologii prin: afișare la avizierul școlii, organizarea unor întâlniri cu părinții elevilor de clasa a VIII-a, în vederea informării acestora, prezentarea în colectivele de elevi ai clasei a VIII-a etc.

În județe/ISMB a fost transmisă Adresa nr. 32190/20.05.2019, prin care se fac precizări cu privire la pregătirea examenelor naționale 2019, inclusiv modalitatea de înscriere a elevilor la examene.”

Și Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat, marți, un anunț în atenția părinților:

”Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a pentru susținerea probelor din cadrul Evaluării Naționale, în anul școlar 2018-2019, se realizează de către unitățile de învățământ, automat, fără a fi necesară completarea vreunei cereri de către părinții/ reprezentanții legali ai elevilor.”

Înscrierea elevilor la Evaluarea Națională are loc în perioada 3-7 iunie 2019. Pe 18 iunie, absolvenții claselor a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, pe 20 iunie – la Matematică, iar pe 21 iunie – la Limba și literatura maternă. Pe 29 iunie se vor afișa rezultatele finale.

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

  • 18 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 20 iunie: Matematica – probă scrisă
  • 21 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 25 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor 
  • 29 iunie: Afișarea rezultatelor finale.

Citește și: EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019, clasa a VIII-a. Au început înscrierile. Calendarul probelor și modele de subiecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.