Scoate eroul din tine! Ziua Copilului, sărbătorită prin sport la Școala Ferdinand I din București

0

Peste 200 de copii sunt așteptați, în data de 1 iunie, să participe la ”Scoate eroul din tine!”, un eveniment sportiv, aflat la prima ediție, ce va avea loc la Școala Ferdinand I din Capitală. Organizat de Fundația Seeding Knowledge, evenimentul va reuni atât elevi de la Școala Ferdinand I, cât și din Gălbinași. Copiii vor avea un cros și un concurs de biciclete, se vor întrece pe role și cu skateboard-urile, iar, la final, se vor bucura de un meci de fotbal. 

Copiii vor sărbători ziua de 1 Iunie prin mișcare la Școala Ferdinand I din București. ”Scoate eroul din tine!” este un eveniment cu multă mișcare și distracție, la care vor participa atât elevi din ciclul primar, cât și de gimnaziu și este programat să se desfășoare pe parcursul întregii zile.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, vor avea loc mai multe competiții: un cros în apropierea școlii, un concurs pe role, o întrecere de skateboard-uri și o competiție de biciclete. Ziua se va încheia cu un meci amical de fotbal între echipa de fotbal a juniorilor de la Gălbinași, copii de la Școala Ferdinand, jucători de la FC Rapid București și angajați de la APS România.

Obiectivul proiectului este încurajarea sportului ca instrument de educare în școli, prin capacitatea de a dezvolta spiritul competitiv și de colaborare, gestionarea sănătoasă a emoțiilor, dozarea energiei într-un mod cât mai constructiv și prevenirea fenomenelor de bullying, precizează organizatorii.

Comunicatul integral al Fundației Seeding Knowledge:

”Scoate eroul din tine!, o adevărată sărbătoare a sportului în școală

Sport, copilărie și bucurie pentru Școala Ferdinand I din București: peste 200 de copii sunt așteptați la evenimentul care celebrează puterea sportului de a apropia comunitatea! Fundația Seeding Knowledge organizează Scoate eroul din tine!, o zi de 1 iunie pentru care nimic nu contează mai mult decât bucuria de a face mișcare prin competiții sportive pentru copii. Ziua se va încheia cu un meci amical de fotbal între echipa de fotbal a juniorilor de la Gălbinași, copii de la Școala Ferdinand, jucători de la FC Rapid București și angajați de la APS România.

Scoate eroul din tine! este o inițiativă prin care se transmite un mesaj puternic în legătură cu impactul pozitiv al sportului în educație. Sportul imprimă comportamente sănătoase și valori extrem de puternice: fair-play, muncă în echipă, incluziune socială. Cei 11 bursieri „Viitor prin educație” vor face echipă și vor da mai departe din ceea ce sportul a adus în viața lor: sunt micii organizatori ai evenimentului care va avea loc pe 1 iunie 2019 în curtea școlii. Pasiunea pentru sport se transformă în acțiune prin voluntariat și implicare în comunitate.

Concret, 1 iunie 2019 va însemna desfășurarea a patru competiții, atât pentru ciclul primar, cât și pentru cel gimnazial, astfel: întrecere de role (la viteza supersonică a implicării), cros (cu pași repezi către cea mai bună variantă a ta), competiție de biciclete (pe un traseu al prieteniei), cursă de skateboard-uri (ca pentru eroi care sunt mereu cool). Ziua se va încheia cu un meci foarte special de fotbal. Mingea are o direcție clară, spre aceeași poartă – cea a bucuriei de a face din sport o modalitate de a fi împreună.

Fundația Seeding Knowledge pregătește o zi cu bucurii și mult sport în Școala Ferdinand I din București, recunoscută de UNICEF pentru eforturile pe care le face pentru incluziune socială și coeziune comunitară. Participarea juniorilor de la Gălbinași este specială, deoarece pasiunea și dedicarea lor pentru fotbal vine pe fondul multor provocări pe care le întâmpină localitatea din județul Călărași.

Evenimentul este anul acesta la prima ediție în această formulă, iar dorința organizatorilor este să devină o tradiție, ca o ocazie de a celebra Ziua Copilului prin mișcare, recreere și timp petrecut împreună.


***

Proiectul este susținut de CEC Bank, FC Rapid București și Tymbark România.

Fundatia Seeding Knowledge a inițiat în 2016 programul de burse Viitor prin Educație pentru a contribui sustenabil la creșterea oportunităților educaționale pentru copiii care benefiază de programul educațional. Printre alte proiecte ale fundației se mai numară Explorator în educație, eveniment de formare a cadrelor didactice și co-organizarea Festivalului Internațional de Educație – FIEdu din Ploiești, care a reunit în primii 2 ani peste 1000 de profesori, părinți și copii din întreaga țară. Foarte activă în școlile din sistemul public de învățământ, Seeding Knowledge a demarat și proiecte precum Sănătatea pe bune și ABC-ul Emoțiilor, programe de training ce-și propun să formeze cadrele didactice pe diferite tematici conexe planului cadru prevăzut de Ministerul Educației.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.