Gala elevului reprezentant, la a doua ediție. Elevii își pot nominaliza ”Profesorii de 10”

1
Foto: facebook/ Consiliul Național al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor a dat startul înscrierilor pentru cea de-a doua ediție a proiectului ”Gala elevului reprezentant”, eveniment ce va avea loc pe data de 31 mai. Elevii sunt invitați să facă nominalizări la patru categorii: ”Profesori de 10”, ”Elevi care schimbă comunitatea”, ”Inițiative pentru educație” și ”Activiști pentru educație”. Tema de anul acesta este ”From ESC to CTRL in education”.

Consiliul Național al Elevilor organizează o nouă ediție a ”Galei elevului reprezentant”, în care vor fi premiați profesori care inspiră, elevi, proiecte, dar și actori din afara școlii, care contribuie, prin activitatea lor, la schimbarea sistemului de educație din România.

”Precum tasta CTRL nu funcționează decât împreună cu alte taste, nici sistemul de educație nu poate să atingă un nivel performant în lipsa unei eficiente cooperări între actorii săi”, explică elevii tema din acest an, ”From ESC to CTRL in education”, potrivit unui comunicat de presă, postat pe site-ul Consiliului Municipal al Elevilor București.

”Gala va reuni elevi care, prin implicarea lor activă în viața comunității, sunt și vor fi cetățenii de care avem nevoie, profesori dedicați în totalitate perfecționării sistemului de învățământ, activiști care contribuie zilnic la înfăptuirea unei schimbări și echipele din spatele inițiativelor educaționale benefice pentru dimensiunea învățării ca factor formator în dezvoltarea personală și socială a elevilor”, precizează sursa citată.

Toți cei care vor să facă o propunere sunt invitați să acceseze link-ul gala.consiliulelevilor.ro. Categoriile pentru care se fac nominalizări sunt: ”Profesori de nota 10”, ”Elevi care schimbă comunitatea”, ”Inițiative pentru educație” și ”Activiști pentru educație”. Termenul-limită pentru nominalizări este 15 mai, 23:59.

Pe cine puteți nominaliza

Profesorii de 10

”La cine te duce cu gândul sintagma “profesor de 10”? Ce face? Cum face? De ce face? Găsim răspunsurile la profesorii care continuă să ne inspire prin pasiunea lor de a contribui la formarea noastră. Profesorii care ne-au oferit încredere, care ne-au determinat să vrem să fim cei mai buni, care ne-au susținut în alegerile pe care le-am făcut. Nominalizează profesorul care te inspiră, nominalizează profesorul care are cele mai eficiente metode de predare, profesorul căruia, dacă viaţa ar face în aşa fel încât să faceţi schimb de roluri pentru o zi, i-ai acorda nici mai mult, nici mai puţin decât… nota 10!”

Elevii care schimbă comunitatea

”Cu ce luptă un cetățean model în 2019? Am vrea să credem că nu luptă deloc, dar atunci când trebuie, informarea și implicarea sunt cele două arme pe care le folosește cel mai des. Fie că e vorba de ei înșiși sau de problemele altora, elevii care (se) apără împotriva abuzurilor, sunt și vor fi cetățenii de care avem nevoie.”

Inițiative pentru educație

”Un proiect, un program sau un eveniment care ți-a marcat parcusul educațional și te-a făcut să descoperi dimensiunea învățării ca un factor important în dezvoltarea ta personală. Spune-ne care este inițiativa în educație pe care ar trebui să o premiem în cadrul Galei elevului reprezentant.”

Activiști pentru educație

”Nu sunt elevi, nu sunt nici profesori. Totuși, contribuie zilnic la o schimbare în sistemul educațional, fie prin gesturi mici, fie prin proiecte și programe de amploare, care să includă elevii, să le ofere contexte multiple de învățare și dezvoltare atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Nominalizează acei activiști care fac educație de calitate și în afara clasei!” (sursa: gala.consiliulelevilor.ro)

Citește și: În căutarea oamenilor care inspiră. Elevii din Timiș organizează prima ediție a Galei Eroilor din Educație

 

1 COMENTARIU

  1. Ora de limba si literatura romană este una frumoasa. Doamna de romana face cu noi multe activități placute. De exemplu: Când am făcut pastelul am mers pe garlă si am desenat priveliştea aceea minunata pentru a ințelege lectia mai bine. Este un profesor pe care îl iubim.😇

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.