BAC 2019. Pregătire gratuită pentru elevii care susțin Bacalaureatul, la Universitatea din Ploiești

0
Foto: facebook.com/ Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti

Profesorii Universității Petrol-Gaze din Ploiești susțin cursuri gratuite de pregătire pentru elevii care vor da examenul de Bacalaureat în această vară. Cursurile sunt organizate la disciplinele Limba și literatura română, Matematică, Engleză, Franceză, Logică, Filosofie și Psihologie.

Aproximativ 200 de elevi din Prahova, Dâmbovița și Buzău, care urmează să susțină Bacalaureatul, s-au înscris deja la cursurile gratuite susținute de profesorii Universității Petrol-Gaze Ploiești, transmite Mediafax.

Universitatea a anunțat că organizează aceste cursuri prin Facultatea de Litere și Științe.

Cursurile de pregătire sunt organizate la disciplinele Limba și literatura română, Matematică, competențe lingvistice (engleză, franceză) și discipline la alegere din aria curriculară Om și Societate (logică, filosofie, psihologie).

Purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești, Anca Dobrinescu, a declarat că cele mai multe înscrieri au fost pentru materiile Matematică și Limba și literatura română. Aproximativ 200 de elevi vin și fac pregătire cu profesorii de la universitate.

“Este prima oară, după mulți ani, când se organizează această acțiune. Anul acesta s-a luat această decizie iar profesorii de la Facultatea de Litere s-au implicat foarte mult. Spre bucuria noastră sunt foarte mulți elevi care s-au înscris și au avut deja primele ore de pregătire. Acestea au loc sâmbătă și duminică”, a declarat Dobrinescu.

Aceasta a mai precizat că prin aceste pregătiri se urmărește să fie creată “o punte de legătură” între universitate și elevi.

“Este important pentru noi să avem o legătură corectă cu cei din mediul preuniversitar, să-i sprijinim. Este și o promovare a universității, dar facem practic și deschiderea porților înainte de admitere. Îi poftim în universitatea noastră înainte de admitere, nu numai la acțiunea Școala Altfel”, a mai spus purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești.

Aproximativ 200 de elevi, chiar și din Buzău și Dâmbovița, s-au înscris până acum la aceste pregătiri și lista este încă deschisă.

O ședință durează trei ore. Pregătirile se bazează strict pe programa de Bacalaureat, fiind făcute simulări de examen și se exersează pe formatul acestor subiecte.

Anunțul Universității Petrol-Gaze (UPG) din Ploiești:

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, prin Facultatea de Litere și Științe, organizează în anul 2019, pregătire pentru examenul de Bacalaureat.

Cursurile de pregătire sunt organizate gratuit la disciplinele Limba și literatura română, Matematică, competențe lingvistice (engleză, franceză) și discipline la alegere din aria curriculară Om și Societate (logică, filosofie, psihologie).

Formularul pentru înscriere la aceste cursuri este disponibil aici.

Programul pregătirii pentru examenul de bacalaureat este:

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.