O învățătoare din București, cercetată disciplinar după ce s-a filmat în timp ce țipa la copii. Reacția școlii și a ISMB

0
Foto: pixabay.com

O învăţătoare de la Școala 27 din Sectorul 2 al Capitalei s-a filmat în timp ce ţipa la copiii din clasa pregătitoare, postând ulterior imaginile pe grupul părinților de pe WhatsApp. Înregistrarea a ajuns și pe rețelele de socializare. Conducerea școlii a decis începerea unei anchete disciplinare. Directorul unității de învățământ spune că învățătoarea a recunoscut că a avut ”o ieșire necontrolată”, iar comisia de cercetare disciplinară va stabili ce sancțiuni se impun.

Pe înregistrarea distribuită pe Facebook, se poate observa cum învățătoarea se filmează în timp ce cântă alături de copii, în clasă, iar în momentul în care aceștia se opresc, învățătoarea începe să țipe. ”Ce faci, mă, te relaxezi? Ce faci, David, te relaxezi? Termină-ţi copacul! Te uiți la mine….Patru ore.. Asta este a patra oră și tu nu ai terminat? Și acum te uiți la mine? Păi ce, nu poți să pui de-alea și să și cânți? Pui cu gura? Pui inimi cu gura? Le-ai lipit și prost!”, spune învățătoarea, potrivit înregistrării.

Ulterior, filmarea a fost ștearsă de pe rețelele de socializare, însă aceasta a ajuns și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ISMB nu va desfășura o anchetă, întrucât şcoala va fi cea care va demara procedura pentru cercetare disciplinară. „Școala este obligată acum să demareze procedurile legale pentru începerea comisiei de cercetare disciplinară, cercetarea disciplinară durează maximum 30 de zile din punct de vedere legal și se poate soluționa cu următoarele sancțiuni, de la avertisment verbal până la desfacerea contractului de muncă.

Acolo, în timpul orei, atunci când copiii cântau, doamna învățătoare a ridicat vocea la unul dintre elevi reproșându-i acestuia că nu ar fi desenat corespunzător ce avea de desenat. Din păcate, nu sunt plângeri nici la școală, nici la Inspectoratul Școlar la adresa doamnei învățătoare. Este o sesizare în urma imaginilor apărute în spațiul public”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

În plus, Marina Manea a declarat, la Digi 24, că învățătoarea a distribuit înregistrarea în care țipa la copii, cel mai probabil, din greșeală în grupul de WhatsApp al părinților.

”Nu suntem surprinși plăcut de un astfel de comportament, am intrat în posesia filmulețului din partea presei, directorul școlii a discutat cu învățătoarea, a recunoscut că a avut un tip de comportament total nepotrivit. Se pare că filmulețul a fost încărcat din greșeală de învățătoare pe WhatsApp, este un tip de comportament care trebuie pedepsit.

Unitatea de învățământ are obligația să facă o cercetare disciplinară, la unitatea de învățământ. Învățătoarea nu are depusă nicio sesizare de-a lungul anilor, tragem un semnal de alarmă, îi rugăm pe părinți atâta vreme cât cunosc astfel de situații să se adreseze unității școlare”, a spus purtătorul de cuvânt al ISMB.

Reacția conducerii școlii

La rândul său, directorul școlii a declarat, la Digi 24, că a discutat cu învățătoarea și ”îi pare sincer rău și le-a spus acest lucru și părinților, dar a avut o stare emoțională deosebită în ziua respectivă” din cauza ”unui eveniment neplăcut în familie, tocmai aflase, cu o zi în urmă, că mama dumneaei este foarte bolnavă”.

Nu  justifică (n.red. – faptul că a țipat la copii), însă așa a argumentat dumneaei ieșirea total necontrolată.  Noi în continuare trebuie să facem o întâlnire cu toate părțile implicate, cu doamna învățătoare și părinții, încercăm să aflăm dacă aceste lucruri se repetă, dar nu credem. Apoi vom demara o comisie de cercetare disciplinară care va stabili sancțiunea pe care o va lua doamna învățătoare. Se ajunge până la desfacerea contractului de muncă, pot fi scăderi din salariu, cele mai grave”, a declarat Alina Vătui, directorul școlii.

Învățătoarea nu a făcut niciun fel de declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.