”Prinzătorii de vise”, spectacol al SOS Satele Copiilor, în premieră la Teatrul Excelsior

0
Foto: www.facebook.com/SOSSateleCopiilor/

Premiera spectacolului de teatru „Prinzătorii de vise”, un proiect artistic al SOS Statele Copiilor ce a pornit de la ideea unui grup de dezvoltare personală prin teatru, va avea loc luni, la Teatrul Excelsior, la ora 19:00. Din distribuție fac parte tineri și copii aflați în grija organizației, relatează Mediafax.

”«Prinzătorii de vise» este un proiect care a pornit de la ideea unui grup de dezvoltare personală prin teatru, dar a crescut lună de lună și a luat forma unui veritabil spectacol de pus în scenă. Din distribuție fac parte copii și tineri aflați în grija organizației, iar întreg conceptul îi aparține Ștefaniei Dudău, psihoterapeut în echipa SOS Satele Copiilor.

Prinzătorii de vise” înseamnă în primul rand autenticitate, curajul de a fi imperfect, pasiune, creativitate, unicitate, acceptare și puterea lui împreună. Nu este ușor să ai curajul să te arăți publicului așa cum ești, dar este absolut minunat să reusești să faci asta. Tinerii au trăit extrem de intens toate aceste luni, de la startul proiectului”, se arată într-un comunicat transmis de SOS Satele Copiilor.

Din distribuție fac parte 11 tineri din cele două comunități de tineri SOS, patru copii din Satul SOS București și un adult povestitor. Întreg proiectul a început în luna iunie 2018, cu o etapă de casting, apoi tinerii au fost parte din scrierea piesei, conturarea personajelor.

”Prinzătorii de vise explorează valențele terapeutice ale teatrului, dezvăluind publicului un univers pe care deseori îl neglijăm. Proiectul a avut drept punct de pornire un mic grup de dezvoltare personală dedicat tinerilor din Comunitățile SOS Satele Copiilor, care a luat o amploare neașteptată, transformându-se într-un veritabil spectacol de teatru, creat cu entuziasm și sensibilitate”, precizează și reprezentanții Teatrului Excelsior.

Premiera „Prinzătorii de vise” are loc la Teatrul Excelsior, luni, 18 martie, de la ora 19:00. Piesa de teatru durează estimativ 1:30 h, iar personajele sunt „oglinzi pentru tinerii care interpretează”.

Actorii din spectacol spun că „Prinzătorii de vise” înseamnă cunoașterea de sine.

„Am reușit să mă descopăr, să aflu cine vreau să fiu și am reușit în așa fel încât să nu îmi mai fie frică de ce spun oamenii din jurul meu. Nu cred că aș fi avut altfel acest curaj, e o mare realizare pentru mine. Piesa asta te schimba în gândire, te provoacă, te lasă să fii liber. Sfatul meu pentru oricine: să nu ne simțim rău în pielea noastră, să fiți cine sunteți, să lăsați sentimentele să iasă. E normal și firesc să greșești, să reușești și să fii diferit!”, a spus Vlad, actor în piesă.

Coordonatorul proiectului, Ștefania Dudău, a mărturisit că proiectul și timpul petrecut cu copii au făcut-o să piardă noțiunea timpului, ceea ce înseamnă pasiune.

„Când am scris scenariul, eram cu totul în poveste. În ceea ce îi privește pe tineri, și-au descoperit în acest grup resurse interioare, și-au identificat calități și pe unele dintre ele le-au și întărit, s-au adaptat, au fost liberi să se exprime, au primit încurajare, au asimilat în mod natural concepte precum: autenticitate, unicitate, responsabilitate, inovație, creativitate, originalitate, bunul simț comun, logica privată, puterea de a alege, puterea lui împreuna, curaj de a fi imperfect. Schimbarea este că acum au o nouă perspectivă din care își pot lua ce au nevoie, ce rezonează cu ei, ce le place și pot face alegeri bune. Și este o perspectivă nouă a lor. Sunt conștienți că pot alege ce este bine pentru ei”, a explicat Ștefania Dudău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.