Protest al profesorilor din Teleorman: ”Directorilor li s-a scăzut concediul, tare mă tem să se întâmple asta și cu cadrele didactice”

0
Foto: infotr.ro

Mai mulți profesori din județul Teleorman au protestat, marți, în fața Casei de Cultură din Alexandria, fiind nemulțumiți de salarizare și de lipsa de personal. Dacă solicitările nu le vor fi ascultate, dascălii amenință să continue mișcările de stradă în fața Ministerului Educației, transmite Mediafax.

Aproximativ 25 de profesori din județul Teleorman s-au adunat, marți, în fața Casei de Cultură din Alexandria pentru a-și exprima nemulțumirile legate de salarizare și față de lipsa de personal.

Aceștia cer Ministerului Educației să renunțe la intenția de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor unităților de învățământ, cer plata unor ore suplimentare, plata sporului de uzură neuropshică și revizuirea costului standard per elev, în momentul acesta existând în Teleorman unități de învățământ care nu au paznici, pedagogi, administratri sau îngrijitori.

Profesorul Tudor Spiridon, președintele Sindicatului „Spiru Haret”, filiala Teleorman s-a aflat printre nemulțumiți, el declarând că lucrurile trebuie să intre în normalitate pentru profesorii din Teleorman.

Suntem aici să semnalăm problemele școlii românești și, implicit, a celei teleormănene, școală care suferă de foarte mulți ani și ale cărei probleme încă nu s-au rezolvat. Și am ieșit încă o dată să semnalăm prefectului județului Teleorman toate problemele astea și să-l rugăm să transmită semnalele noastre dincolo, la Guvernul României și la Ministerul Educației, pentru a le cunoaște și a lua măsuri”, a declarat Spiridon.

Cadrele didactice prezente s-au arătat dispuse să continue protestele și se gândesc chiar să meargă la București, pentru a-și striga nemulțumirea în fața Ministerului Educației.

„Se spune că învățământul nu merge din cauza cadrelor didactice, dar nu e ăsta motivul, e subfinanțat. Directorilor li s-a scăzut concediul, tare mă tem să se întâmple asta și cu cadrele didactice. Noi nu ne putem desfășura activitatea în învățământ fără personal auxiliar. Fără ei, noi nu ne putem desfășura activitatea. O să ieșim în stradă, inclusiv vom picheta Ministerul Educației, astăzi am dat un semnal pe plan local, anunțăm prefectul, dumnealui să-și informeze superiorii. Și apoi să respecte ce au promis! Noi o să ieșim în stradă”, a spus profesorul Stelică Tălpigă.

După mai bine de o oră și jumătate de protest, o delegație formată din câteva persoane s-au îndreptat către Prefectura Teleorman, pentru o întrevedere cu prefectul județului, în urma căreia cadrele didactice vor decide dacă vor continua sau nu să iasă în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.