Proiect: Elevii de la clasa pregătitoare şi clasa I nu vor mai avea oră de Educație fizică. Cum vrea MEN să modifice planurile cadru

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I și să le înlocuiască cu ”Joc şi mişcare” şi ”Muzică şi mişcare”.  Modificările apar într-un proiect de ordin de ministru privind modificarea planurilor cadru în învățământul primar, scrie HotNews.

Proiectul de ordin prevede că elevii de la clasele pregătitoare şi întâi vor avea câte două ore din disciplinele ”Joc şi mişcare” şi ”Muzică şi mişcare”. În schimb, elevii de clasa a II-a vor avea o oră de Educaţie fizică, şi nu două cum e în prezent, o oră de ”Joc şi mişcare” şi două ore de ”Muzică şi mişcare”. 

Disciplina de educaţie fizică va avea o alocare de o oră pe săptămână la clasa a II-a şi de 2 ore pe săptămână la clasele a III-a şi a IV-a. 

Ordinul prevede totodată că elevii de la clasa pregătitoare vor avea minimum 19 ore pe săptămână şi maximum 20. Cei din clasa I, clasa a II-a şi clasa a III-a vor avea minimum 20 de ore pe săptămână şi maximum 21 de ore săptămânal, iar cei din clasa a IV-a vor avea maximum 22 de ore pe săptămână. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.