Ministrul Educației nu vrea interzicerea telefonului mobil în şcoli

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a spus, marți, că nu este de acord cu interzicerea telefonului mobil în şcoli, precizând că acesta trebuie folosit de către elevi ca pe un instrument în procesul instructiv-educativ.

“Nu (n.r- nu ar trebui interzis telefonul mobil în şcoli). Ar trebuie să găsim o modalitate să folosim telefonul ca pe un instrument în procesul instructiv-educativ, nu să-l interzic”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, scrie Mediafax.

Andronescu susţine că responsabilitatea de a verifica ce face copilul în spaţiul online este a familiei, dar şi a şcolii.

“În primul rând, responsabilitatea aceasta cade pe familie şi părinte care trebuie să corecteze. (…) Mulţi copii îmi scriu pe pagina de Facebook, uneori folosind un limbaj nu tocmai adecvat vârstei pe care o au. Le răspund şi îi corectez”, a explicat ministrul Educaţiei Naţionale.

Întrebată ce ar trebui să facă profesorii în cazul elevilor care nu sunt atenţi la oră din cauza telefonului mobil, ministrul a răspuns: „Eu cred că profesorul e cel care gestionează subiectul acesta, nu trebuie să-i spună ministrul ce să facă, profesorul e cel care manageriază clasa în ora pe care o predă şi are toate drepturile şi toată pregătirea să facă acest lucru sau ar trebui să o aibă (…) să gestioneze în mod corespunzător. Adică, eu, ca profesor, am autoritatea orei pe care o predau şi ştiu ce am de făcut în timpul orei, nu trebuie să-i sfătuiesc eu ce sa facă, nu sunt şcolile identice, nu sunt clasele identice, nu sunt copiii identici, adaptarea metodelor pedagogice la ceea ce reprezintă clasa respectivă e calea pe care profesorul trebuie să managerieze ora”, a afirmat Andronescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.