Grădinițele din Alexandria, închise din cauza gripei. Cursuri suspendate în mai multe școli din țară UPDATE

0
Sursa: sparknews.ro

Din cauza gripei, elevii de la mai multe școli din țară vor sta joi și vineri acasă. Cursurile au fost suspendate în anumite clase din cauza numărului mare de elevi absenți. Totodată, la Alexandria s-a decis închiderea tuturor grădinițelor. Elevii vor intra vineri, timp de o săptămână, în vacanța intersemestrială.

Mai multe școli din Iași și Sibiu au luat, miercuri, măsura suspendării cursurilor în clasele unde numărul de elevi care au absentat pentru că au fost răciți a fost mai mare, transmite Mediafax.

  • Inspectoratul Școlar Județean Iași a decis, miercuri, la recomandarea DSP Iași, să suspende cursurile școlare pentru zilele de joi și vineri, în trei clase din Iași din cauza numărului mare de elevi absenți.

„Având în vedere că de vineri se intră în vacanță și pentru că sunt copii care lipsesc din cauza virozelor am recomandat suspendarea pentru următoarele două zile la trei clase de la trei școli diferite din Iași”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Cele trei clase sunt din școala gimnazială „Ștefan Bârsănescu”, școala gimanzială „GH. I. Brătianu” și școala gimnazială „Titu Maiorescu”.

  • Și la Sibiu au fost suspendate cursurile în trei clase din trei școli din județ.

Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, este vorba de două clase pregătitoare și de o grupă mijlocie de la o grădiniță.

„În județul Sibiu sunt două clase pregătitoare care au solicitat să nu mai vină copiii la ore, respectiv de la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș și la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu. De asemenea, și Grădinița Elefănțelul curios din Sibiu a decis suspendarea cursurilor, până vineri, la o grupă mijlocie. Motivul constă în numărul absenților care au viroze respiratorii, adică copii răciți care nu au mai venit la școală”, a spus Dincă.

  • Cursurile grădiniţelor din municipiul Alexandria vor fi suspendate din cauza gripei, a anunțat Direcția de Sănătate Publică a județului Teleorman. 

”Având în vedere declararea epidemiei de gripă, la nivel național, de către Ministerul Sănătății și rata absenteismului de peste 20% în unitățile de învățământ de preșcolari din județul Teleorman, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean au hotărât că este oportună suspendarea activității  în toate grădinițele din municipiul Alexandria”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Teleorman, dat publicității, joi, 30 ianuarie.

DSP Teleorman precizează că rămân în vigoare măsurile dispuse către spitalele din județ:

  • ”Refacerea urgentă a stocurilor de antivirale de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute.
  • Instituirea terapiei antivirale imediat după internare la toți pacienții care prezintă tablou clinic compatibil cu gripa – febra și tuse, respectiv cu gripa severa (SARI) – febra, tuse și dispnee, cu debut în ultimele 10 zile, fără a aștepta rezultatul de laborator.
  • Instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contacții pacienților internați: inițial pacienți din același salon și personalul care îi îngrijește, chiar dacă au fost vaccinați cu minimum 2 săptămâni înainte.
  • Vaccinarea urgentă a personalului nevaccinat.
  • Refacerea urgentă a stocurilor de echipament de protecție și utilizarea corespunzătoare a acestuia.
  • Refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice și dezinfectante, pentru o igiena riguroasă a mâinilor și a suprafețelor.
  • Transferul imediat al cazurilor cu tablou clinic compatibil cu gripa/gripa severa (SARI) în spitalul/secția de boli infecțioase. În caz de supra-aglomerare a acestuia/acesteia se vor asigura condiții de izolare pe secția de origine sau într-o altă secție, cu personal dedicat.”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt peste 50 de decese din cauza bolii.

Citește și Cursuri suspendate joi și vineri, în 14 unități de învățământ din București. Lista grădinițelor și școlilor unde nu se învață

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.