Planurile ISMB: Program de pregătire ”în regim de weekend” pentru absolvenții din Capitală care nu au luat Bacalaureatul

0

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, a precizat, luni, că, la nivelul Capitalei, se dorește ca, începând cu toamna anului 2019, să se pună bazele unui program de pregătire a liceenilor care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul în seriile anterioare, relatează Mediafax. Potrivit inspectorului, aceștia ar putea beneficia ”în regim de weekend sau după-amiaza, în timpul săptămânii” de pregătire gratuită la disciplinele problematice.

Ioana Mihaela Neacșu spune că Bucureștiul își propune ca din toamna acestui an să vină cu o soluție pentru cei care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul în seriile anterioare.

”Ne propunem ca din toamna acestui an să venim cu niște soluții la nivelul unităților de învățământ, astfel încât, în regim de weekend eventual sau după-amiaza, în timpul săptămânii, ei să poată veni acolo unde au absolvit liceul și să facă pregătire la disciplinele la care nu au promovat Bacalaureatul și sunt interesați să o facă”, spune Neacșu.

Inspectorul a arătat că acesta poate fi un pas important și un exemplu pozitiv în încercarea îmbunătățirii procentului de promovabilitate, încercare cu care unitățile de învățământ de la nivelul Capitalei și nu numai se confruntă anual.

”Altfel nu vom reuși să îmbunătățim aceste procente de promovabilitate de la Bacalaureat, pentru că ele sunt consecința nu doar a patru ani de liceu, ci a 12 ani, să spunem, de școală”, informează inspectorul școlar general din cadrul ISMB.

Potrivit aceleiași surse, acest lucru este extrem de important, întrucât pe măsură ce anii trec, ei se ”îndepărtează de momentul de absolvire, șansa lor a mai promova vreodată acest examen scade an de an în mod evident”.

În ceea ce privește latura economică, partea de finanțare a unui astfel de program, inspectorul școlar general al ISMB a declarat că aceasta ar putea fi identificată, fie în zona Ministerului Educației, fie în cel al administrațiilor publice locale.

”Există două mari canale să spunem, de finanțare, a unui astfel de tip de program, în primul rând ne gândim la, un program concertat al Ministerului Educației, dar nu știm în ce măsură mai poate fi el bugetat fiind acum la mijlocul anului, pe de altă parte, cu multă încredere, la nivelul Capitalei, mă uit către administrațiile publice locale, multe dintre sectoarele municipiului București și-au manifestat în ultimii ani un interes special pentru zona de educație (…) cred că am putea să ne îndreptăm către dânșii pentru a le propune această soluție”, precizează Neacșu.

Sursa citată a mai spus și faptul că dacă se va reuși să identificarea unor soluții de finanțare pentru acest tip de program, ”rezultatele se vor vedea și practic îi vom sprijini pe acești tineri în ceea ce privește traseul lor în carieră”.

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB a mai amintit pe lângă această măsură care ar putea fi luată din toamnă în sensul susținerii creșterii procentului de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în rândul liceenilor și soluția aplecării cu mai multă grijă asupra modului în care elevii își însușesc competențele fundamentale la nivelul ciclului primar și la nivelul ciclului gimnazial, astfel încât,să nu mai putem vorbi la finalul clasei a VIII a de copii care au dificultăți în a scrie, citi sau efectua calcule elementare”.

Ioana Mihaela Neacșu a spus că nu a susținut niciodată ideea ca acest tip de activități din afara fișei postului, neobligatorii pentru cadrele didactice, să se facă în mod gratuit, în mod voluntar, așa că profesorii care se vor implica în acest tip de program vor fi remunerați.

Sursa: Mediafax

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.