Cererea Primăriei Sectorului 4 pentru evacuarea de urgență a Colegiului Șincai, respinsă în instanță

0
Foto: sectorul4live.ro

Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri seară, cererea de evacuare prin ordonanța președințială a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, formulată pe 4 februarie de Primăria Sectorului 4, relatează HotNews.ro.

Instanța rămăsese în pronunțare după termenul de marți, atunci când a fost acceptată ca probă și decizia Primăriei Capitalei de a suspenda autorizația pentru reparații obținută în septembrie 2020 de primăria condusă de Daniel Băluță.

Pe rolul instanței se află un alt proces, intentat după ce Consiliul de Administrație a refuzat relocarea colegiului cerută de primăria condusă de Daniel Băluță. Primul termen al procesului va fi în 15 martie.

Marți, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria Sectorului 4 au semnat un protocol prin care primăria se angajează să nu „perturbe” procesul educațional de la liceu până la finalul anului școlar, mai exact până la 1 august, dată la care trebuie să fie predată clădirea către primărie, iar Primăria Sectorului 4 trebuie să ofere variantele de relocare.

De pe document lipsește semnătura directorului Colegiului Șincai, Luminița Gheorghiu. Aceasta și-a anunțat colegii că a refuzat să semneze protocolul întrucât acesta ar fi trebuit să fie transmis profesorilor măcar cu trei zile înainte și ar fi trebuit ca semnarea lui să se facă după ce instanța se pronunță în procesul prin care primăria Sectorului 4 cere evacuarea de urgență.

Citește și: Cazul relocării Colegiului Șincai. Ministerul Educației anunță semnarea unui protocol între ISMB și Primăria sectorului 4 – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.