Gala Merito 2024 în care va fi premiată o nouă generație de profesori – miercuri, 29 mai. Indicii despre laureații ediției din acest an VIDEO

0
Sursa foto: Proiectul Merito

Unsprezece profesori vor fi premiați miercuri, 29 mai, la Gala MERITO 2024, pentru performanţele de la clasă şi din afara acesteia. Va fi a noua generație de profesori MERITO, care se va alătura celor 93 de cadre didactice care au pășit pe scenă în cele opt ediții anterioare. Evenimentul va începe la ora 17:30 și va fi transmis live pe pagina proiectului și a evenimentului dedicat.

”Pe 29 mai, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie vor celebra a IX-a generație de profesori MERITO, 11 laureaţi ai Galei MERITO, la finalul primei zile de RBLSummit. Laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta”, precizează organizatorii, într-un comunicat de presă.

Profesorii MERITO 2024 au fost selectați din peste 400 de recomandări procesate (~3% dintre candidaţi), validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri RBL şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecţie de aproape 1 an de zile, urmărind gradul de inovație la clasă și în afara acesteia, modul în care contribuie la formarea altor cadre didactice, impactul în comunitate, gradul în care trăiesc și aplică o cultură a învățării și colaborării.

”De nouă ani, prin proiectul MERITO sunt aduşi în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. Până acum, 93 de cadre didactice au pășit pe scenă. La Gala MERITO 2024 vor fi premiaţi 11 profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite”, se mai arată în comunicatul MERITO.

Organizatorii au publicat și un clip cu indicii despre profesorii MERITO 2024 – ce înseamnă meseria de profesor pentru aceştia și ce ar vrea să ştie elevii lor despre ei sau ce au învăţat ei de la elevii lor:

Ideea proiectului MERITO a luat naștere la RBLSummit 2015, iar din 2016, ”Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală”.

”Comunitatea profesorilor laureaţi ajunge acum la 104 dascăli, care împreună cu antreprenorii și managerii din RBL lucrează ca să multiplice în sistemul de educație bune practici de predare, prin intervenţii de învăţare colaborativă, o voce a profesorilor și printr-o platformă online. Misiunea proiectului MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o recredibiliza şi profesionaliza”, mai spun organizatorii.

Profesorii MERITO sunt recompensați cu câte 1.500 de euro, un trofeu și o diplomă, iar apoi – mai transmite MERITO – ”investim continuu în dezvoltarea acestora ca experţi-practicieni <de la firul ierbii>, pentru a-şi difuza expertiza către 50.000 de cadre didactice din sistem, în următorii ani”.

  • “Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii minunați pe care mi i-a adus în viață Gala MERITO 2023. Mă bucur să devin parte a acestei comunități de oameni excepționali, care (se) formează, învață și se dezvoltă constant, o rețea care mi-a fost  sprijin real (mai ales în perioada pandemiei, atunci când MERITO a însemnat formare de calitate, suport pentru dascăli și o voce importantă în educație). Obținerea acestui premiu mă onorează și mă obligă, atât în calitate de profesor, cât și în calitate de director adjunct.” – Emese Cîmpean, profesoară de Limba şi literatura română şi director adjunct la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Beclean (BN), laureată ca Directorul MERITO 2023.
  • „Vrem să îi descoperim pe profesorii valoroși şi inovatori din România. Nu le-am mulțumit destul pentru rolul pe care îl joacă în societate: ei sunt formatori de oameni. E momentul să îndreptăm acest lucru – să le arătăm recunoștința noastră, respectul nostru, pentru că sunt parte din elita profesioniștilor României. Numai cu o educație de bună şi înaltă calitate putem să fim o țară respectată, apreciată şi stăpâna pe viitorul ei”, spunea, la începutul proiectului, Măriuca Talpeș, inițiatoarea ideii, liderul proiectului și co-fondator Bitdefender, membră a board-ului Romanian Business Leaders.

Gala Merito 2024 va fi transmisă în direct miercuri, 29 mai, începând cu ora 17:30, atât pe pagina proiectului, cât şi pe evenimentul dedicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.