Școlile și grădinițele vor fi închise luni, 27 noiembrie, în cinci județe. Cursurile au fost suspendate din cauza condițiilor meteo severe UPDATE

0

Cursurile au fost suspendate luni, 27 noiembrie, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a informat, duminică, Ministerul Educației.

UPDATE În judeţul Tulcea, 36 de unităţi de învăţământ au rămas închise marţi pentru a doua zi consecutiv, din cauza faptului că nu au energie electrică, în urma avariilor înregistrate pe fondul viscolului de la sfârșitul săptămânii trecute. Doar una dintre cele 36 de unităţi de învăţământ este din mediul urban, cea din Sulina, celelalte fiind în mediul rural. „Sunt avarii la reţeaua de energie electrică şi avem cadre didactice care nu se pot deplasa dintr-o localitate în alta”, a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorica Pavel.

UPDATE Ministerul Educației a anunțat, luni, că începând de marți, 28 noiembrie, vor fi reluate cursurile în județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea, unde activitatea didactică a fost suspendată luni, 27 noiembrie, din cauza condițiilor meteo.

”Ministerul Educației a organizat, în cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, județele în care activitatea didactică cu prezență fizică este suspendată pe parcursul acestei zile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, prin hotărâri ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației.

Din informațiile primite în cadrul videoconferinței, nu se menține măsura suspendării activității didactice la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate. Prin urmare, începând de marți, 28 noiembrie, va fi reluată activitatea didactică cu prezență fizică. 

Ministerul Educației a solicitat inspectorilor școlari generali să monitorizeze situația la nivel de județ. În cazul în care vor exista unități de învățământ în care nu se pot asigura condițiile adecvate pentru desfășurarea activității didactice cu prezență fizică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe perioadă determinată, la solicitarea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației.”


”Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea”, a precizat Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, duminică, a avut loc o videoconferință la care au participat ministrul Educației, Ligia Deca, secretarul de stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației. În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată.

Având în vedere că situația este dinamică, Ministerul Educației ține permanent legătura cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene. Vom comunica detalii referitoare la eventuale schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune”, a mai transmis Ministerul Educației.


  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile din judeţul Galaţi, luni, 27 noiembrie, din cauza condiţiilor meteo severe, judeţul aflându-se sub avertizare de Cod Roşu până duminică, la ora 16,00, relatează Agerpres.
  • De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, luni, 27 noiembrie, din cauza condiţiilor meteo severe, judeţul aflându-se sub avertizare de Cod Roşu până duminică, la ora 16,00, conform Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, două avertizări meteo Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.