Program de dezvoltare personală pentru liceenii din București, lansat de EduMath: Learning Camp. Elevii se pot înscrie până pe 24 iulie

0

Elevii din București care au terminat anul acesta clasa a IX-a sau a X-a au oportunitatea de a participa la un program de dezvoltare personală, derulat de Asociația EduMath. Proiectul Learning Camp by EduMath include două etape: o săptămână la sfârșitul lunii august la Bușteni, în care vor fi desfășurate traininguri și activități de educație non-formală și, din septembrie, în București, o etapă de implementare, în care liceenii vor pune în practică un proiect gândit de ei în prima etapă. Înscrierile se fac online până pe 24 iulie. Cei 20 de elevi participanți la program vor beneficia de burse parțiale sau integrale.

Coordonatorii proiectului Learning Camp by EduMath sunt profesorii de matematică Diana Băleanu și Andrei Băleanu, cofondatori ai Asociației EduMath, o organizație care a desfășurat mai multe programe gratuite pentru elevi  – Școala de Vară Edumath, un centru de tip after-school, ”Teme împreună”.

Noul proiect ”Learning Camp” este un program de educație non-formală, adresat absolvenților de clasa a IX-a și a X-a care studiază în municipiul București, elevi ”dornici să învețe lucruri noi, să cunoască alți tineri cu preocupări similare și să aibă parte de provocări și de experiențe revelatoare”.

Programul se va desfășura în două etape. ”Prima etapă a proiectului are loc între 28 august și 2 septembrie la Bușteni. Timp de o săptămână, cei douăzeci de participanți vor avea parte de un program intens de educație non-formală de calitate. Programul include traininguri, activități sportive și jocuri, ce au ca scop dezvoltarea capacității de a manageria un proiect și de a lucra în echipă.

Trainingurile vor fi susținute de profesioniști în domeniu, precum Compania Ascendis sau Fundația Leaders. Printre temele abordate se numără: managementul proiectelor, consiliere personală și de carieră sau vorbitul în public. Cei douăzeci de tineri vor forma o comunitate de învățare, iar în urma acestui program vor implementa în echipe un proiect gândit și proiectat chiar de ei”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Astfel, în etapa a doua (3 septembrie – 1 februarie, București), liceenii vor pune în practică proiectul conceput de ei, fiecare echipă beneficiind de finanțare și de suport din partea organizatorilor.

Înscrierile au loc în perioada 10-24 iulie 2023 și se fac online aici.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ului proiectului, elevii acceptați în program vor beneficia de o bursă, existând două tipuri de burse:

  • bursă parțială care acoperă aproximativ 80% din costurile programului. Cei acceptați în program vor plăti o taxă de 800 lei, echivalentul a aproximativ 20% din costurile programului.
  • bursă integrală – de acest tip de bursă vor beneficia liceenii care provin din familii în care venitul pe membru de familie este de maximum 2000 de lei.

Coordonatorii proiectului Learning Camp sunt profesori de matematică în București. Andrei Băleanu predă la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, iar Diana Băleanu la Colegiul Național ”Școala Centrală”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.