Elevă din Râmnicu Vâlcea, premiată la „InfoEducaţie” 2022 pentru un videoclip din lego animat despre războiul din Ucraina VIDEO

0
Sursa foto: Captură Youtube

O elevă de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea a primit, vineri, un premiu special la Olimpiada Naţională de Inovare şi Creativitate Digitală „InfoEducaţie” 2022, pentru un videoclip inedit despre războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

„O elevă de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Iulia Maria Cleoanţă, care a făcut un videoclip din lego animat despre războiul din Ucraina, numit ‘Pray for Ukraine’, o chestiune foarte sensibilă la acest moment, a primit un premiu special chiar de la o doamnă din Ucraina, al cărei soţ s-a aflat anul acesta printre sponsorii olimpiadei noastre”, a declarat, pentru Agerpres, profesorul de informatică de la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, Emil Onea.

Peste 160 de elevi şi profesori din 32 de judeţe din ţară au participat în perioada 25 – 30 iulie, la Focşani, la cea de-a XXIX ediţie a Olimpiadei Naţionale „InfoEducaţie”.

Potrivit organizatorilor, creativitatea şi inovaţia au fost cuvintele-cheie în aprecierea proiectelor elevilor participanţi. „Noi apreciem creativitatea şi inovaţia din proiectele copiilor. Şi într-adevăr, la majoritatea secţiunilor, câştigătorii s-au diferenţiat prin ceea ce numim creativitate. Este dificil de apreciat dacă ediţia din acest an a fost sau nu mai bună decât în anii anteriori. Au fost doi ani în care olimpiada noastră s-a desfăşurat online, din cauza pandemiei, dar concursul s-a menţinut.

Chiar dacă Ministerul Educaţiei nu a finanţat concursul, noi am reuşit să îl ducem mai departe, cu sprijinul Uniunii Profesorilor de Informatică din România. Ar fi de dorit ca informatica să fie introdusă în liceu pentru toate clasele. Ceea ce există acum este Tehnologia Informatică, şi nu Informatică. Noi pledăm pentru informatică şi algoritmi pentru toată lumea”, a afirmat profesorul Emil Onea.

Lucrările elevilor au fost evaluate de o comisie naţională formată din 35 de profesori iar premiile au avut o valoare totală de 15.500 de lei, fiind oferite de Consiliul Judeţean Vrancea. Olimpiada a beneficiat şi de suportul financiar al Primăriei Municipiului Focşani şi al Consiliului Local Focşani, cu 15.000 de lei alocaţi pentru acest eveniment.

InfoEducaţie este un concurs dedicat elevilor cu aptitudini pentru crearea aplicaţiilor informatice, iniţiat în anul 1994 de profesorul focşănean Emil Onea de la Colegiul Naţional „Unirea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.