Masca de protecţie, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ – decizie CMBSU UPDATE

0

Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Agerpres.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, prevede hotărârea.

La nivelul municipiului Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile a ajuns la 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Știrea inițială

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni miercuri pentru a discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştilor de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a precizat, pentru Agepres, că în şedinţă se va lua în discuţie prelungirea măsurilor în vigoare dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi că noutatea constă în dezbaterea unei posibile introduceri a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care stabilește regulile și măsurile pentru deschiderea și funcționarea școlilor începând din data de 13 septembrie a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial.

Conform documentului, până la o rată de infectare de 6 la mie, cursurile se desfășoară cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ, odată depășit acest prag într-o localitate, școlile trec în sistem online, rămânând deschise creșele, grădinițele și școlile speciale.

Masca de protecția este obligatorie în spațiile interioare ale școlilor, nu și în exterior, cu excepția festivităților de deschidere a anului școlar. ”Se recomandă ferm purtarea măștii de uz medical însă se admit măști de tip textil care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii; sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măștile, cu excepția vizierelor care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învățământul special”, se precizează în Anexa 1 a ordinului.

Citește și: Ordinul comun cu regulile pentru deschiderea și funcționarea școlilor a fost publicat în Monitorul Oficial – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.