Admitere liceu 2021. Sorin Cîmpeanu: Repartizarea computerizată a elevilor, la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale

0

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale, destinată elevilor care nu se pot prezenta la sesiunea normală din motive medicale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul Educației, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare are în vedere interesul elevilor. ”Măsura este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale„, a spus ministrul Educației.

Calendarul admiterii la liceu pentru anul școlar 2021-2022 a fost modificat, iar prima etapă a repartizării computerizate a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se va desfășura pe 24 iulie (în loc de 16 iulie cum era programat inițial). Completarea opțiunilor în fișele de înscriere se va derula în perioada 16 – 22 iulie, în timp ce etapa a doua a repartizării computerizate este programată să aibă loc la data de 6 august.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.