Medicul Valeriu Gheorghiţă: Sub 10.000 de persoane din sistemul de învăţământ, vaccinate anti-COVID până în acest moment

0
Foto: www.dw.com

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că, până la această oră, s-au imunizat sub 10.000 de persoane din sistemul de învăţământ, relatează Agerpres.

„Cred că erau în jur de 7.000 de persoane, din câte ştiu. Nu sunt în măsură să vă dau datele de ieri (luni – n.r.), însă vorbim de sub 10.000 de persoane vaccinate din sistemul de învăţământ. Sunt peste 300.000 de persoane şi, din ceea ce ştiam, (…) 126.000 de persoane, care erau la interfaţa directă cu copiii, personalul din creşe şi grădiniţe, cât şi învăţătorii şi educatorii, (…) şi-au exprimat intenţia de vaccinare”, a afirmat dr. Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă se cunoaşte numărul personalului din învăţământ care s-a vaccinat anti-COVID.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze, generat în mare parte de faptul că, în săptămâna 18-24 ianuarie, au fost recepţionate cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate.

Drept urmare, începând cu data de 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza I, inclusiv profesorii. Pentru aceste 35.304 de persoane, reprogramarea se va face automat, acestea urmând să primească un anunţ în acest sens prin sms sau e-mail.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here