Medicul Valeriu Gheorghiţă: Redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinarea profesorilor

0

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, spune că redeschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor. Medicul militar a declarat la Digi 24 că profesorii și personalul din învățământ vor avea prioritate la vaccinare, aceștia fiind incluși în etapa a doua care ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie.

Întrebat dacă deschiderea şcolilor ar putea fi condiţionată de vaccinarea profesorilor, Valeriu Gheorghiţă a spus că nu crede acest lucru. ”Ceea ce pot să vă spun este, cu siguranță, că personalul din învățământ este prioritizat pentru că deservește realmente o activitate esențială, extrem de importantă pentru societate și pentru sistemul educațional din țara noastră și cu siguranță va avea prioritate la vaccinare”, a declarat medicul.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că profesorii și angajații din educație vor fi vaccinați  în etapa a doua și a făcut precizări în ceea ce privește momentul în care aceasta va începe. ”Trebuie să vedem de la o săptămână la alta care este ritmul vaccinărilor și, în funcție de acest ritm și de rata de acoperire vaccinală, noi putem să luăm aceste decizii privind momentul în care intrăm în etapa a doua.

Intenționez, așa cum am mai spus și cu alte ocazii, ca după jumătatea lunii ianuarie să începem vaccinarea pentru etapa a doua, în mod deosebit cu cele mai vulnerabile persoane, persoanele la risc să dezvolte infecții severe”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 prevede în etapa a II-a vaccinarea pentru personalul din unitățile de învățământ și creșe, etapă în care sunt incluse ”populația la risc” și ”lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale”.

Citește și: Când se vor întoarce elevii fizic la școală. Ministrul Educației: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.