Admiterea la liceu 2021. A fost publicat calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022

0

ADMITERE LICEU 2021. Ordinul de ministru prin care a fost aprobat calendarul admiterii la liceu pentru anul școlar 2021-2022 a fost publicat, vineri, 11 septembrie, în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se va face în două etape. Prima repartizare computerizată va avea loc pe 16 iulie, iar repartizarea computerizată din etapa a doua este programată pentru data de 29 iulie.

  • Potrivit ordinului ministrului Educației, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat și candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat se repartizează computerizat în a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021.
  • Candidații pot participa la repartizarea computerizată într-un singur județ. Înscrierea candidaților care doresc să participe la admiterea computerizată în alt județ se realizează la unitatea de învățământ din care provin candidații, conform unei proceduri elaborate de Comisia națională de admitere. Comisia națională de admitere stabilește, prin procedură, și modalitățile de completare a opțiunilor și de transmitere a fișelor de înscriere, de înregistrare a datelor în baza de date și de comunicare a rezultatelor acestor candidați.
  • Ordinul mai prevede că admiterea candidaților pe locurile speciale pentru romi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea fiecărei etape de repartizare computerizată.
  • Conform documentului aprobat de MEC, în etapele procesului de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022, care presupun comunicarea de rezultate, datele personale ale candidaților: numele, inițiala/inițialele tatălui și prenumele vor fi publicate în formă anonimizată (coduri individuale).


De asemenea, vineri a fost publicat în Monitorul Oficial și Ordinul privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual de stat pentru anul școlar 2021-2022.

Citește și: Calendarul Evaluării Naționale 2021 a fost aprobat. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține prima probă pe 22 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.