Consiliul de Administrație al unui colegiu din Ploiești a decis desfășurarea cursurilor exclusiv online în prima lună de școală

0
Foto: facebook.com/ Colegiul National Nichita Stanescu Ploiesti

Consiliul de Administrație al Colegiului „Nichita Stănescu” din Ploiești a hotărât, luni, ca elevii să participe la cursuri doar online, în prima lună de școală. Decizia a fost luată inclusiv în baza răspunsurilor oferite de părinți la chestionarul administrat de reprezentanții lor în Consiliul de Administrație, relatează telegrama.ro.

„Spre deosebire de alte școli, Colegiul «Nichita Stănescu» este bine dotat și își permite să organizeze orele on-line. Profesorii vor veni la școală și vor ține cursurile din sălile de clasă, iar elevii vor participa on-line, de acasă.

710 de părinți au răspuns la întrebările pe care le-am adresat, în condițiile în care colegiul are în jur de 1.200 de elevi. Noi zicem că am avut o participare reprezentativă. Dintre aceștia, doar trei au spus că nu au telefon, tabletă sau calculator cu acces la internet, pentru a le pune la dispoziția copiilor, iar pentru aceștia școala va găsi o soluție, de a le oferi echipamentele de care elevii respectivi au nevoie”, a declarat Daniela Uță, reprezentant al Asociației de Părinți și membru în Consiliul de Administrație al colegiului.

Conform sursei citate, 49% dintre respondenți au considerat că, în ciuda dotărilor de care dispune unitatea de învățământ la acest moment, nu este posibilă revenirea fizică a tuturor elevilor la școală, în condiții de siguranță, având în vedere situația epidemiologică generată de pandemie, și doar 35,6% au considerat că elevii s-ar putea întoarce în clase. 15,4% dintre respondenți au fost indeciși cu privire la acest aspect.

Mai bine de jumătate nu au fost de acord nici cu învățământul hibrid (jumătate dintre elevi la ore, iar ceilalți să participe on-line, de acasă). Pe de altă parte, 56,2% au răspuns că vor ca, pentru o perioadă determinată, cursurile să fie organizate exclusiv în on-line.

Decizia finală a Consiliului de Administrație ca, în prima lună, școala să se desfășoare on-line va fi comunicată Primăriei Ploiești și Inspectoratului Școlar Județean. Reprezentanții ISJ Prahova vor stabili, în ultima săptămână de vacanță, dacă intervin în vreun fel pentru a o modifica sau respectă această hotărâre luată la nivelul școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.