Raluca Turcan: Avem analize care arată că între 60 şi 70% dintre părinţi îşi doresc să se întoarcă la şcoală copiii lor, în condiţii de educaţie faţă în faţă

0
Foto: facebook.com/ Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, că Guvernul s-a pregătit cel puţin la fel de temeinic pentru începerea anului şcolar cum s-a pregătit pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat şi a spus că îşi doreşte ca începerea anului şcolar să fie privită „cu normalitate”, scrie Agerpres.

Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar, în acelaşi timp, să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre, şi anume, sistemul de educaţie. Şi avem analize care ne arată că între 60 şi 70% dintre părinţi îşi doresc să se întoarcă la şcoală copiii lor şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie„, a declarat Raluca Turcan, la Realitatea Plus.

Vicepremierul a vorbit despre faptul că Executivul a elaborat setul de măsuri care să permită începerea anului şcolar, a concentrat resurse pentru asigurarea cu tablete şi laptopuri, în cazul în care cursurile se vor ţine online şi s-a concentrat pe categoriile defavorizate, pentru asigurarea măştilor de protecţie.

Raluca Turcan a mai spus că Guvernul pune la dispoziţie 25 milioane de euro autorităţilor locale acolo unde încă mai există toalete în curtea şcolilor, pentru achiziţionarea unor containere sanitare, unde copii să se spele pe mâini şi să folosească toaleta.

Citește și: Cum va începe școala. Monica Anisie: Decizia este la nivel de unitate de învăţământ. Consiliul de administraţie propune scenariul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.