Consiliul Național al Elevilor: Guvernul României refuză să îşi asume responsabilitatea pentru începerea anului şcolar

0

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că elevii au nevoie de materiale de protecţie în cadrul unităţii de învăţământ, pentru a micşora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2.

”Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecţie, aşa cum şi-a asumat în luna aprilie a acestui an”, se precizează într-un comunicat, transmis duminică Agerpres, de Consiliul Naţional al Elevilor.

Reacţia CNE vine după ce, sâmbătă, vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar că vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă şi, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă şi canalizare.

În opinia Consiliului Naţional al Elevilor, „această lipsă de coerenţă şi consecvenţă atât în măsurile dispuse, cât şi în discursul public al Guvernului, a caracterizat întregul proces de începere a noului an şcolar”.

„Statul român are datoria de a asigura necesarul de măşti de protecţie pentru toţi elevii. În joc este sănătatea a 3 milioane de elevi! Campania electorală mai poate aştepta, siguranţa colegilor noştri nu!”, afirmă Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.