Vicepremierul Raluca Turcan: Nu am discutat schimbarea declaraţiei părinților pentru trimiterea copiilor la școală

0
Foto: tribuna.ro

Guvernul nu a discutat până acum modificarea declaraţiei părinţilor pentru trimiterea copiilor la şcoală şi îi îndeamnă pe adulţi să îşi asume răspunderea verificării stării de sănătate a celor mici, a declarat, sâmbătă, vicepremierul Raluca Turcan. conform Agerpres.

„Părinţii trebuie să fie solidari în desfăşurarea acestui proces de începere a anului şcolar şi de continuare a anului şcolar. Nu poţi să gestionezi doar la nivel de Minister al Educaţiei, doar la nivel de şcoală începerea anului şcolar fără să atragi părinţii.

Părinţii trebuie să îşi verifice copiii în fiecare dimineaţă dacă nu au simptome, dacă nu au febră, dacă pot să îşi trimită copiii la şcoală, pentru că nu e vorba doar de sănătatea copilului lor, ci de sănătatea întregii comunităţi în care aceştia intră.

Nu am discutat în momentul acesta schimbarea acestei declaraţii, cert este că mesajul acesta este: părintele este la fel de responsabil aşa cum a fost şi în perioada de examene, aşa cum părintele a fost şi în perioada pandemiei, la fel trebuie să fie şi la începutul de an şcolar. Da, să declare pe proprie răspundere, dacă sunt conştienţi de faptul că atunci când îşi trimit copilul la şcoală, acesta trebuie să fie sănătos sau să nu aibă simptomatologie”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara, joi seară, la TVR 1, că declarația pe proprie răspundere pe care părinții trebuie să o semneze la începerea școlii ar trebui modificată.

”Cred că acea declarație ar trebui să o completăm, având în vedere că va fi supus părintele la o declarație pe proprie răspundere și acolo sunt menționate și articole din Codul Penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă <după cum cunosc> sau ceva care să asigure și părintele că există posibilitatea să greșească. Nu putem să spunem că, din start, este părintele de rea-credință și aduce copilul bolnav la școală”, spunea Monica Anisie.

Citește și: Monica Anisie, despre pregătirile din școli: În acest moment, se realizează organizarea claselor. Măștile, achiziționate de autoritățile locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.