Profesorul Florian Colceag: Monica Anisie nu mai este o șansă, va trebui schimbată rapid. Nu are experiența de conducere și organizare

0

Profesorul Florian Colceag, supranumit “antrenorul de genii”, a criticat-o pe Monica Anisie pentru prestația în fruntea Ministerului Educației, spunând că ”nu are experiența de conducere și organizare” și ar trebui schimbată din funcție. ”Ea este profesor de română, bun, apreciat de copii, foarte bine, dar aici să organizezi un sistem care să meargă pe managementul crizelor cu presiunea pandemiei și a crizei economice, îți trebuie altă experiență”, a declarat profesorul în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

”Ar trebui ca Ministerul Educaţiei să-şi facă treaba. În luna mai, am luat legătura cu Banca Mondială pentru a vedea dacă se poate finanţa pentru ca fiecare copil să aibă un laptop, mi s-a răspuns că da, este programul ROSE, dar că trebuie aprobări din partea Ministerului Educației. I-am pus în contact, n-au făcut nimic.

Suma nu era atât de mare încât să fie o problemă pentru bugetul de stat, dar fiecare copil ar fi putut să aibă o tabletă pe care să poată lucra online, dacă este nevoie.

Ministerul n-a mişcat. Acum nu este momentul să critic ministerul, știm bine cum arată, știm bine ce rezultate produce, acum numai să nu producă haos mai mare”, a spus Florian Colceag.

Profesorul a adăugat că ”trebuie văzut de ce a întârziat Ministerul Educației măsurile care trebuiau luate” și a arătat că Educația are nevoie de un ministru ”inteligent”.

”Unul dintre specialiştii în educaţie, Marian Staș, a lucrat în minister până când a fost forţat practic  să-şi dea demisia din cauza atitudinii ministresei. Monica Anisie, în momentul actual, nu mai este o șansă. Din păcate, va trebui schimbată rapid pentru că timpul nu iartă și trebuie cineva care să fie și suficient de inteligent – Marian Staş este profesor asociat Harvard, are minte brici şi suficient de capabil și de rapid să rezolve problemele înainte să înceapă școală.

Monica Anisie nu are, în primul rând, experiența de conducere și organizare. Ea este profesor de română, bun, apreciat de copii, foarte bine, dar aici să organizezi un sistem care să meargă pe managementul crizelor cu presiunea pandemiei și a crizei economice, îți trebuie altă experiență.

Trebuie să fii, în primul și în primul rând, extrem de cunoscător al tuturor metodelor folosite în lume pentru a putea rezolva problemele, ceea ce nu este. Experienţa de ministru este o extensie a experienței de catedră la Monica Anisie, iar experiența de la catedră nu ajută în acest caz”, a declarat profesorul Florian Colceag.

Puteți urmări întrega emisiune pe libertatea.ro.

Citește și: Academia Română: Pentru ciclurile preșcolar și primar, școala on-line este departe de a fi o opțiune, din contră, poate avea efecte dăunătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.