Șase liceeni au creat o aplicație prin care vor să ajute copiii bolnavi, care nu pot merge la școală, să continue învățarea de acasă

0
Foto: facebook.com/ Descopera-ti pasiunea in I.T.

Șase liceeni, pasionați de IT, lucrează la o aplicație prin intermediul căreia copiii bolnavi, cum sunt cei cu afecțiuni oncologice, pot să continue învățarea de la distanță. Dana, unul dintre cei șase liceeni, a declarat pentru Monitorul de Cluj că aplicația Byte-school îi integrează pe acești copii în colectivul unei clase, fiind o platformă de învățare online, cum este Google Classroom, dar pliată pe sistemul de învățământ românesc. 

Aplicația a fost dezvoltată de elevi în cadrul proiectului Academiei „Descoperă-ți pasiunea în IT” și se adresează acelor copii care, din cauza problemelor de sănătate, nu pot fi prezenți la școală.

”Toți copiii care nu au cum să treacă fizic pragul școlii. Aplicația îi integrează în colectivul unei clase. E o platformă de învățare online, cum a fost și Google Classroom, dar este pliată pe sistemul de învățământ românesc. Toate platformele de învățare, nefiind făcute în România și noi având altfel sistemul de învățământ, nu se pliază. 

Acești copii și-ar dori să-și continue studiile, dar n-au această posibilitate, deoarece sistemul de învățământ este și foarte dur cu ei. Dacă absentezi de la școală 3 luni, ești obligat să-ți îngheți anul sau să te transferi – nu mi se pare în regulă. Scopul aplicației noastre este să îi ajute pe acești copii, în primul rând, să socializeze într-un colectiv, dar să o facă într-un mod mai jucăuș. Plusul nostru ar fi faptul că totul va fi colorat”, a declarat Dana pentru Monitorul de Cluj.

Liceenii și-au propus ca, până la începerea noului an școlar, aplicația să fie gata.

Până la finalul lunii august trebuie să avem o aplicație funcțională, în cadrul proiectului. O să existe profesori voluntari – cel de la clasă sau alți profesori, care vor încărca videoclipuri sau cursuri pe aplicație, care ulterior vor fi accesate de copii. După videoclip sau vizualizarea cursului, copiii vor avea un test cu întrebări din materia predată. Din acel test, copiii bolnavi vor putea fi notați. Elevii normali pot parcurge testul pentru puncte în plus la note”, a declarat Dana.

Aplicația este gândită deocamdată la nivelul județului Cluj și va fi mobile, iar liceenii vor să o popularizeze în rândul profesorilor: ”Contul elevului va fi făcut de profesor. Și direcțiunea are un rol important, pentru a discuta cu toți profesorii de la clasă despre utilizarea aplicației. Dacă profesorii nu acceptă, direcțiunea poate nota copiii, în funcție de testele realizate de copil pe aplicație.”

Dana spune că aplicația Byte-school va avea chat pentru ca elevii să poată interacționa între ei, dar și cu profesorii, iar fiecare user va avea avatar personalizat: ”Pentru un adolescent contează socializarea. Pe noi asta ne-a durut, că nu am avut socializare în perioada stării de urgență. De asemenea, am fost influențați și de nemulțumirile noastre legate de Google Classroom. Eu ca programator, văd codul din spate al aplicației, iar acesta nu-mi spunea nimic.”

Citește și: Andrei Ilie, elevul care a creat BACde10 și ENde10, a lansat un nou proiect pentru liceeni. El este acum student în anul I la Automatică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.