Cum se vor desfășura cursurile în septembrie. Monica Anisie, despre cele trei scenarii: ”Cred că trebuie să ne pronunțăm cât mai repede”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că o decizie privind scenariul pe care se va merge pentru reluarea cursurilor ar trebui luată ”cât mai repede”, în momentul de față existând trei variante: clasic, hibrid și online. Ministrul a anunțat că Ministerul Sănătății a transmis către Ministerul Educației ”un ghid, un protocol sanitar”, aflat acum în lucru, care va cuprinde măsurile ce vor fi aplicate odată cu începerea noului an școlar și universitar.

”Deja în spațiul public, au fost menționate aceste scenarii. Într-adevăr, avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare, impuse de Ministerul Sănătății. Există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, atunci când unii elevi sau studenți vor fi în sala de clasă și ceilalți vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceștia să facă o rotație în săptămâna sau săptămânile următoare, depinde de ceea ce Ministerul Sănătății ne va spune în sensul acesta, și în ultimul scenariu, am prevăzut situația în care să învățăm online, în continuare cursurile să fie desfășurate de acasă, asta numai și numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Întrebată aproximativ când vom ști către ce scenariu ne îndreptăm, Monica Anisie a arătat că Ministerul Sănătății a transmis către Ministerul Educației ”un ghid, un protocol sanitar și acum suntem în lucru în așa fel încât să definitivăm din punct de vedere educațional, dar și sanitar aceste măsuri pentru începerea anului școlar și universitar 2020-2021”.

”Nu știm exact când anume putem să ne pronunțăm asupra acestor scenarii, ele sunt în lucru, dar cred că trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se pregăti și autoritățile publice locale pentru a lua măsurile necesare privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor”, a precizat ministrul.

Ministrul Educației a mai spus că, în cadul grupurilor de lucru de la nivelul MEC, dar și de la nivelul Guvernului, au fost propuse și măsuri prin care decizia să fie descentralizată la nivelul inspectoratelor școlare sau la nivelul unităților de învățământ.

De ce această măsură? Pentru că s-a considerat că este cel mai bine să dăm această oportunitate acelora care ar putea să frecventeze cursurile, să redeschidă școlile, dacă, repet, situația epidemiologică nu va fi una foarte dificilă”, a arătat Monica Anisie.

Citește și: Nelu Tătaru: Suntem pregătiți pentru reluarea anului școlar pe 15 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.