Evaluarea Națională 2020, etapa specială. 170 de candidați au susținut proba scrisă la Limba și literatura română UPDATE

0

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 a debutat, luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Dintre cei 192 de candidați înscriși pentru susținerea probei au fost prezenți 170 de candidați, iar doi candidați au beneficiat de recunoașterea probei, informează Ministerul Educației. Nu s-au prezentat 20 de candidați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Marți, 30 iunie, urmează să se desfășoare proba la Matematică (206 candidați înscriși), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă (9 candidați înscriși).

Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Examenul are loc în 60 de centre de examen din 37 de județe. Conform MEC, în județele Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu au existat situații care să determine organizarea etapei speciale.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, și vor fi anonimizate.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00, iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată să înceapă pe 2 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

La etapa specială a Evaluării Naționale 2020 participă elevii care au avut temperatura peste limita maximă admisă în prima etapă, cei care au fost în izolare ori carantină, precum şi elevii cu probleme medicale.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale (EN VIII):

  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților
  • 29 iunie: Limba și literatura română
  • 30 iunie: Matematică
  • 1 iulie: Limba și literatura maternă
  • 2 iulie: afișarea rezultatelor (până la ora 12:00)
  • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Citește și: Evaluarea Națională 2020, etapa specială. 216 candidați s-au înscris pentru a susține examenul. Luni, proba la Limba și literatura română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here