Ministerul Sănătății: Nu a fost aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii

0

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii, în contextul epidemiologic al COVID-19, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății.

Reacția Ministerului Sănătății vine după publicarea pe site-ul instituției a unui document realizat de INSP, cu recomandări pentru școli, și preluat de edupedu.ro.

”Având în vedere dezbaterile din spaţiul public privind recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învăţământ în toamnă, Ministerul Sănătăţii precizează următoarele: în prezent, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii, în contextul epidemiologic al COVID-19”, informează Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

MS mai precizează că ”pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală”.

”Ministerul Sănătăţii precizează că, în funcţie de evoluţia epidemiologică din lunile de vară, Institutul Naţional de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unităţile de învăţământ după reluarea activităţii educaţionale”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Citește și: Măsuri recomandate de INSP în școli: Clase de maximum 10-15 elevi, ore de cel mult 30 de minute, elevii să vină la școală prin rotație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.