Guvernul alocă 578 de milioane de lei pentru renovarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi ASE

0
Foto: europafm.ro

Universitatea din Bucureşti şi Academia de Studii Economice vor primi peste 578 milioane de lei pentru a-şi renova clădirile, a anunţat, joi, pe Facebook, vicepremierul Raluca Turcan.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, două acte normative prin care cele două universități  își vor putea moderniza sediile prin Compania Națională de Investiții.

”Astfel, ASE va primi în următorii doi ani peste 132 milioane de lei, iar Universitatea din București va beneficia de peste 445 milioane de lei pentru o perioadă de 5 ani.

Cele două universități au o istorie aparte. Au fost adevărate școli pentru elita românească și au contribuit la clădirea României Moderne în ultimul secol. Odată cu trecerea timpului, clădirile s-au degradat. Prin această investiție vom restaura și reabilita clădirile istorice și vom da spații de învățământ moderne profesorilor și viitorilor studenți”, a scris Raluca Turcan.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare a faţadei, inclusiv a tâmplăriei exterioare şi de eliminare a umidităţii şi infiltrărilor din teren.

„Aceste clădiri au fost prea mult timp lăsate fără aceste lucrări, şi iată, Guvernul Orban a dat startul, în această şedinţă de Guvern, procedurilor de contractare şi executare ale acestor lucrări cu valoare extrem de importantă. Aceasta procedura va fi efectuată de Compania Naţională de Investiţii”, a precizat și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.