Provocarea unui profesor de sport din București pentru elevii săi – lecții online de dans: „Este o modalitate extraordinară de a face mișcare”

0
Foto: Captură video

Dorin Stoican, profesor de educație fizică și director al Școlii Gimnaziale Nr. 162 din București, și-a propus să îi învețe pe elevi, în zece zile, mai multe dansuri populare. Profesorul a adus astfel ora de sport în online, doar că a ales o metodă mai distractivă pentru a-i atrage pe copii să facă mișcare, înlocuind exercițiile fizice cu câteva hore. Profesorul spune însă că succesul „lecțiilor” a fost atât de mare încât a decis să continue cu noi sezoane. În acest fel, copiii, dar și adulții vor putea face mișcarea de acasă cu ajutorul dansului popular.

Profesorul a postat deja șase lecții de dans din cele zece promise pe contul său personal de Facebook, iar feedback-ul a fost unul neașteptat. ”Au avut un succes foarte mare. Am fost uimit când am văzut câte share-uri are prima postare. Foarte multe cadre didactice au apreciat filmulețele și multe școli m-au rugat să le preia pentru a le posta pe site sau pe pagina lor, povestește Dorin Stoican.

Profesorul a pornit orele de dans în online dorindu-și ca elevii săi să facă mișcare și pe perioada în care școlile sunt închise și stau acasă. Soluția aleasă, la îndemnul inspectorului școlar de educație fizică și sport din Capitală, a fost cea a dansului popular.

Filmulețele sunt realizate în urmă cu mai mult timp, pentru că Dorin Stoican are deja experiență în horele românești, deși nu este un dansator profesionist și a învățat singur de pe internet.

Totul a început, povestește profesorul, primăvara trecută când a început să se întâlnească cu mai mulți prieteni, inclusiv cadre didactice, și au ajuns să repete săptămânal. Așa și-a descoperit o nouă pasiune, pentru că marile sale pasiuni au fost dintotdeauna fotbalul și jogging-ul.

”Eu încă mai joc fotbal, iar a doua mare pasiune este jogging-ul. În fiecare dimineață, merg la școală în alergare, seara iarăși alerg… La dans, eram urechist, acum sunt urechist pe jumătate, spune cu umor profesorul de sport.

Din toamna anului trecut, profesorul a adus orele de dans și în școală, unde exersează cu elevii hore românești, zumba sau dansuri pe muzică grecească. Dorin Stoican mărturisește că, într-un an de zile, a învățat nu mai puțin de 90 de dansuri. Face totul ”din plăcere, din pasiune” și vrea să le transmită și copiilor acest lucru. De altfel, decizia de a face ”ora de sport” în online prin dans a pornit tocmai de la ideea de a-i atrage prin ceva plăcut.

”Dansul este mai atractiv pentru copii… Ca profesor, trebuie să găsești modalitatea prin care să îl faci pe copil să facă mișcare cum îi place lui, iar dansul este o modalitate extraordinară. Nici nu știi când trece timpul.

În plus, ai satisfacția de a învăța mișcări noi și când reușești, spui ”Wow, am făcut-o și pe asta”, deși părea imposibil la un moment dat. Copiii de la școală erau dezamăgiți că nu vor mai face dans atunci când s-a decis închiderea școlilor, dar, iată, facem online”, spune Dorin Stoican.

După cele șase zile de dans pe net, profesorul a decis, în urma nenumăratelor reacții, să nu se oprească la cele zece hore și să continue cu ”sezoanele doi, trei și patru.”

”Au fost foarte mulți care m-au rugat să continui, mai am vreo 20 de filmulețe și voi posta câte unul în fiecare zi. Sper ca apoi să se termine și interdicția de a ieși din apartamente. Este foarte greu să stai în casă și să nu îți consumi energia…”, conchide directorul Școlii 162.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.