Monica Anisie, mesaj pentru profesorii care încă nu fac cursuri online: ”Îi rog să fie alături de elevi și să le ofere învățarea de acasă”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți, într-un interviu pentru HotNews.ro, că nu îi poate obliga pe profesori să țină cursuri online în această perioadă, spunând că este vorba despre modul în care „fiecare dascăl înțelege să pună umărul în aceste momente grele” și să fie alături de elevi. 

Întrebată câți dintre cei aproximativ 3 milioane de elevi din România fac cursuri online, Monica Anisie nu a avansat o cifră, spunând că le-a cerut inspectorilor școlari să identifice școlile ”unde nu se realizează această legătură a profesorilor cu elevii”.

”Lecții online se desfășoară și le mulțumesc profesorilor, dar suntem conștienți și de faptul că nu în toate casele există acces la internet sau la tehnologie, în general. De aceea am realizat parteneriatul cu TVR”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a susținut că ”profesorii s-au mobilizat exemplar pentru situația din România de la acest moment” și îi roagă ”și pe ceilalți, care poate nu au avut timpul necesar, să fie alături de elevi și să le ofere învățarea de acasă”.

Întrebată dacă ia în calcul o modalitate de a obliga școlile să țină cursuri online în această perioadă, Monica Anisie a răspuns: Nu este vorba despre obligație, este vorba despre modul în care fiecare înțelege să pună umărul în aceste momente grele”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.