Federația ”Spiru Haret” solicită membrilor Guvernului să nu mai dea ”declarații alarmiste” referitoare la sistemul de educație

0

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ solicită membrilor Guvernului ”să evite a mai da declarații alarmiste referitoare la sistemul de învățământ”. ”Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ consideră că la ora actuală nu se poate pune problema repetării anului școlar”, se arată într-un comunicat al Federației.

Sindicaliștii mai susțin că, ”având în vedere starea de urgență, soluțiile trebuie gândite și discutate înainte de a fi prezentate publicului larg”.

„Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiștii în educație și discutate cu partenerii sociali – profesori, părinți, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media. Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului școlar.

În condițiile în care cadrele didactice, părinții și elevii depun eforturi prin activități de predare on-line pentru a depăși această criză, astfel de declarații, precum cea de astăzi, nu fac decât rău“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Reacția sindicaliștilor vine după ce vicepremierul Raluca Turcan a declarat că există trei scenarii privind anul școlar, între care și repetarea acestuia.

Monica Anisie, ministrul Educației, a intervenit și a precizat că ”nu există un astfel de scenariu referitor la înghețarea anului școlar”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.