Raluca Turcan: Majorările salariale pentru profesori rămân în calendarul angajat

0

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că majorările salariale pentru profesori rămân în calendarul angajat, relatează Agerpres. ”Sunt bani prevăzuţi în buget pentru aceste majorări salariale”, a completat vicepremierul.

„Am pregătit o analiză (…) care are trei componente: OUG 114 iniţială prin care majorările salariale ale profesorilor intrau într-un regim mai rapid de majorare, legea de angajare a răspunderii care a lăsat în vigoare acest articol din OUG 114, cu alte cuvinte a lăsat în vigoare majorarea mai rapidă a salariilor profesorilor, şi ordonanţa ultimă de corectare a OUG 114 care la fel lasă în vigoare majorarea salarială a profesorilor şi se referă doar la partea legată de sporuri care în cuantum rămân ca la finalul anului 2019. A fost un fake news. Majorările salariale pentru profesori rămân în calendarul angajat, anunţat public şi, mai mult decât atât, sunt bani prevăzuţi în buget pentru aceste majorări salariale”, a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Ea a fost întrebată dacă salariile profesorilor vor creşte de la 1 septembrie 2020.

„Eu vorbesc despre text de lege şi informaţiile apărute în spaţiul public şi anume că salariile profesorilor nu vor mai creşte. Textul de lege arată limpede că a fost un fake news”, a menţionat Raluca Turcan.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.