Un început de an mai colorat: Picturi murale, realizate de artiștii urbani la o școală din Pitești FOTO

0
Foto: facebook.com/Scoala 8 Pitesti 

Elevii Școlii nr.2 din Pitești, fosta Școală nr.8, se vor bucura de mai multă culoare odată cu începerea noului an școlar. Clădirea în care ei învață are o nouă înfățișare după ce artiștii urbani au pictat pereții clădirii, într-un proiect de înfrumusețare a școlii, finanțat de primăria municipiului și finalizat în urmă cu câteva zile. 

Artiștii stradali au realizat trei picturi murale la școala din Pitești, transformând astfel spațiul în care copiii învață într-unul în care se împletesc arta și culoarea. Directorul școlii, Magdalena Crivac, spune că ideea desenelor pe fațada clădirii este una frumoasă, pe care școala a acceptat-o atunci când i s-a propus: ”Cine nu ar accepta ideea de modernizare… Știți foarte bine situația școlilor din țară…”

Artiștii urbani au venit cu mai multe idei, povestește directorul, din care au fost alese cele mai potrivite. ”Avem copii de toate vârstele, începând cu grădinița și terminând cu gimnaziul, iar aceste picturi se pliază pe imaginația tuturor. Am vrut să li se potrivească, dar să nu fie cu un impact foarte conservator și nici prea rigid”, explică Magdalena Crivac.

Directorul școlii spune că pentru copii este ”esențial” să învețe într-o școală vie, mai colorată și crede că impactul în rândul lor va fi unul pozitiv. De altfel, a primit deja ”foarte multe feedback-uri”, școala fiind situată la intrarea în Pitești, pe drumul spre centru, iar oamenii i-au transmis că realizarea picturilor a fost ”o idee excepțională și că școala arată foarte bine”.

Dar iată mai multe imagini cu picturile realizate de artiștii stradali:

Foto: facebook.com/Scoala 8 Pitesti 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.