Declarația care a costat-o funcția. Ecaterina Andronescu: ”Găsesc că a fost o interpretare absolut scoasă din context”

1

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri seară, într-o conferință  de presă susținută la sediul Ministerului Educației, că declarația care a costat-o funcția a fost scoasă din context și că i se pare nepotrivit faptul că a aflat din presă despre demitere. ”Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este, fără-ndoială, în fișa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, mi se pare că e mai nepotrivit sau neobișnuit”, a spus Andronescu, citată de Mediafax.

”Vreau să vă vorbesc în calitatea mea de profesor. Profesor am venit aici, profesor plec de aici și această profesiune am exercitat-o cu dăruire și determinare toată viața. Ca urmare, aseară (joi, n.r.), la un post de televiziune, am făcut următoarea afirmație: ”Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copilului și trebuie să-i învățăm să se protejeze și singuri, să se ferească, pentru că eu asta am învățat și de acasă. Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la școală”. Am făcut această afirmație extrem de impresionată fiind de cazul de la Caracal și încercând să ducem spre școală ce putem noi să ducem”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Andronescu a mai spus că declarația sa nu a fost un atac la adresa Alexandrei sau a părinților ei.

”Dimpotrivă, sunt o persoană care empatizez cu cel aflat în dificultate. Asta am făcut toată viața mea. De foarte multe ori m-ați văzut în piața publică reacționând în felul acesta. Găsesc că a fost o interpretare absolut scoasă din context, nu are niciun fel de legătură interpretarea pe care au dat-o unii cu ceea ce eu am gândit și cu ceea ce eu am făcut”, a punctat fostul ministru.

Andronescu a menționat că i se pare neobișnuit faptul că a aflat din presă de demiterea sa.

”Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este, fără-ndoială, în fișa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, mi se pare că e mai nepotrivit sau neobișnuit. Nu este aceasta o problemă, dar vreau să nu planeze asupra activității mele de dascăl, dar și asupra activității mele publice asemenea lucruri care nu au nicio legătură cu mine. În această perioadă, din noiembrie și până astăzi, am slujit această instituție de la 8 dimineața până la miezul nopții, fără să mă gândesc vreodată că trebuie să avem și zile de odihnă, pentru că sistemul de învățământ are nevoie de foarte multe”, a mai spus aceasta.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Declarația Ecaterinei Andronescu, făcută joi seară la Antena 3:

”De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Școlar – mergea la școală, acum era vacanță, deci nu mergea la școală, mergea să se întâlnească cu prietenul ei. Avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? (…) Eu cred că noi va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a-i învăța să se și protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat de-acasă… (…) Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc în nicio mașină străină. (…) Cred că trebuie să le repetăm și la școală (n.red. – ceea ce ne-au învățat părinții și bunicii).”

Citește și:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.