Noaptea Muzeelor 2019 la Colegiul Șincai: O călătorie în Bucureștiul interbelic, alături de elevii și profesorii liceului

0
Foto: facebook.com/ Fundatia Calea Victoriei

NOAPTEA MUZEELOR 2019. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” își va deschide porțile, sâmbătă, 18 mai, pentru toți cei care vor să petreacă ”o noapte” în Bucureștiul interbelic, cu muzică clasică, teatru, expoziții și chiar o vânătoare de comori. Elevii liceului, costumați în ținute interbelice, vor fi ghizi într-o călătorie în timp, în care vizitatorii vor afla povestea unuia dintre cele mai vechi colegii din Capitală și vor descoperi un liceu cu o frumoasă clădire de patrimoniu.

Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” se află pe harta Nopții Muzeelor și în acest an, vizitatorii fiind așteptați alături de elevi, profesori și echipa Fundației Calea Victoriei, începând cu orele 16.00 până la miezul nopții.

”Pe 18 Mai, vă invităm, chiar dacă ne-ați mai vizitat și în anii trecuți, la o seară cu povești, cu muzică bună și cu concursuri, toate cu parfum interbelic. Elevi și profesori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, alături de prietenii lor de la Fundația Calea Victoriei, vă așteaptă sâmbăta viitoare la o seară culturală. Suntem și noi printre prietenii Nopții Muzeelor 2019. Programul îl găsiți mai jos, dar, nu uitați că în aceeași seară, începând cu ora 16:00, în sala de festivități a colegiului, sunteți invitați la premiera piesei de teatru ”Bani din cer” de Ray Cooney, marca Șincai”, a scris Silvia Mușătoiu, directorul Colegiului, pe Facebook.

Pe pagina de Facebook a evenimentului sunt prezentate detalii despre programul ”nopții” de la Șincai, în care liceenii vor asigura tururi ghidate în clădirea construită în perioada interbelică.

Fundaţia Calea Victoriei vă propune să descoperiţi povestea şi istoria Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, unul dintre cele mai vechi şi prestigioase colegii din Capitală, aflat aproape de centrul Bucureştiului, într-o zonă învecinată Parcului Carol şi Tineretului. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” a fost proiectat de Virginia Andreescu, prima femeie arhitect din România.

Elevii liceului, împreună cu lectorii şi echipa fundaţiei, vă invită într-o călătorie în timp, în atmosfera Bucureştiul Interbelic şi al Bucureştiului de azi, prin intermediul fotografiei, al muzicii clasice, al ţinutelor de inspiraţie interbelică şi al multor alte surprize.

Publicul va avea şansa să viziteze acest monument de arhitectură ridicat în perioada interbelică, ce ilustrează importanţa educaţiei şi a culturii în epocă. Impozanta clădire a fost renovată şi modernizată recent, astfel că vizitatorii se pot bucura de eleganta sală de spectacole, de vizitarea bibliotecii, a laboratoarelor mutimedia, precum şi a cabinetelor directorilor care păstrează mobilierul original de acum aproape un secol.

Foto: facebook.com/ Fundatia Calea Victoriei

Programul nopţii cuprinde următoarele activităţi (16:00-24:00):

Piesă de teatru „Bani din cer” (după Ray Cooney) (16:00 – în Sala de festivităţi).
– Tururi ghidate prin colegiu realizate de elevi (19:00-23:30) – descoperiți frumoasa clădire de patrimoniu alături de tinerii liceeni costumați în ținute interbelice. Tururile se reiau din 20 în 20 minute.
– Societatea românească după Marea Unire (ora 19:30-20:15 – în Bibliotecă) – conferință cu Anita Sterea, istoric.
– Recital: arii şi duete din opere celebre cu soprana Mihaela Panca, tenor Octavian Ene, Silvia Neaţu pian (20:30-21:15 – în Sala de Spectacole).
– Moda în perioada interbelică (ora 21:30-22:15 – în Bibliotecă) conferinţă cu Valentina Bălaşa, stilist vestimentar.
– Escape room (22:00-23:00).
– Vânătoare de comori în colegiu (ora 22:00-23:30).
– Proiecţie de fotografii cu Bucureşti realizate de Sorin Mircea Vasilescu – Bookhub.ro (străzi, case, ornamentică) pe toată durata evenimentului.
– Proiecţie concerte de gală organizate de Fundaţia Calea Victoriei cu Symphactory Orchestra și dirijorul Tiberiu Soare (pe toată durata evenimentului).

Fundalul sonor, pe durata evenimentului, va consta în muzică din perioada interbelică.”

Adresa Colegiul Național „Gheorghe Șincai”: Calea Șerban Vodă, nr. 167, sector 4, București.


Peste 150 de instituţii muzeale şi entităţi culturale publice şi private din Bucureşti şi din ţară vor fi deschise în Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR).

AICI puteți consulta LISTA PARTICIPANȚILOR LA NOAPTEA MUZEELOR 2019 – 18 mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.