Ecaterina Andronescu: Dacă aș avea suficiente resurse, aș transforma toată școala profesională în duală 

0
Foto: facebook.com/www.edu.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că, dacă ar avea ”suficiente resurse”, ar ”transforma toată școala profesională în duală” și a arătat că, în opinia sa, și liceul tehnologic ar trebui să devină dual în proiecția următorilor ani. Ministrul a făcut aceste afirmații în contextul unei dezbateri despre învățământul profesional și dual. 

Ecaterina Andronescu a declarat că, în ultimii doi ani, lipsa acută de muncă i-a determinat pe angajatori ”să vină spre școală” și, în acest moment, există mai multe școli duale în România.

”Probabil că anul acesta dublăm numărul de elevi la școala duală. Și cred că progresiv va trebui să îl creștem pentru că este o formulă interesantă. Eu, dacă aș avea acum suficiente resurse din toate categoriile, aș transforma toată școala profesională în duală și nu m-aș opri aici. În proiecția următorilor ani, eu cred că și liceul tehnologic trebuie să devină un liceu tehnologic dual, sigur cu un alt nivel. Dacă școala profesională pregătește pentru nivelul 3, acceptat în UE, liceul tehnologic trebuie să pregătească pentru nivelul 4. Și de ce nu, chiar să mergem spre învățământul superior”, a declarat ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a vorbit și despre migrația românilor, reluând ideea că migrația este ”cea mai mare dramă pe care noi, ca români, o trăim”.

”Să îți plece 4 milioane și jumătate de cetățeni este un lucru absolut greu de imaginat. Suntem imediat după Siria. Siria cel puțin a avut un război. De aceea, generația lor (n.red. – a tinerilor de astăzi) cred că trebuie înconjurată cu toată dragostea aici pentru că eu cred că aici au, într-adevăr, oportunitățile care să-i facă să evolueze și profesional și în viața privată”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.