Guvernul anunță începerea înscrierilor în programul de Internship: 200 de locuri disponibile

0

Studenţii şi absolvenţii de studii superioare sunt invitaţi să aplice, începând de miercuri, pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Programului Oficial de Internship al Executivului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, anul acesta, în cadrul programului sunt alocate 200 de locuri la 55 de ministere, autorităţi şi agenţii ale administraţiei publice centrale.

„Programul Oficial de Internship al Guvernului României are ca scop facilitarea cunoaşterii de către interni a specificului activităţii Guvernului României, prin intermediul unor experienţe de lucru, menite a le dezvolta abilităţile practice şi competenţele profesionale. Programul (…) va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăţa modul de funcţionare şi organizare a administraţiei publice de la funcţionari publici cu experienţă.

De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituţiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare şi reprezentanţe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România”, se explică în comunicat.

Conform Guvernului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară în valoare de 2.080 de lei brut. Anul trecut, fiecare participant a primit o bursă în cuantum de 1.000 lei.

„O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor„, se precizează în comunicat.

Calendarul ediţiei din acest an a programului este următorul:

* 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;

* 20 – 21 mai: evaluarea dosarelor;

* 23 mai: publicarea rezultatelor;

* 23 mai – 3 iunie: evaluarea aplicaţiilor;

* 4 iunie: publicarea rezultatelor;

* 10 iunie – 24 iunie: interviuri Skype;

* 28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;

* 15 iulie: deschiderea programului;

* 13 septembrie: închiderea programului.

Înscrierile se fac online, iar condiţiile de participare, precum şi formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.