Șase studenți din Iași, medaliați la Olimpiada internaţională de matematică SEEMOUS 2019

0
Foto: tuiasi.ro

Toţi cei şase studenţi ai Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) care au participat la cea de XIII-a ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi ”South Eastern European Mathematical Olympiad for University – SEEMOUS 2019” au obținut medalii la această competiție, transmite Agerpres.

Marcel Roman, directorul departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI, a declarat, marţi, că studenţii Cristian Grecu şi Vlad Corduneanu au luat medalia de argint, în timp ce bronzul a fost obţinut de Vlad Batalan, Iulian Rusu, Ioan Stanciu şi Alexandru Berigoi.

Potrivit sursei citate, studenţii sunt de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

La competiţia desfăşurată la Devin, în Bulgaria, sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE şi a Societăţii de Ştiinţe Matematice din Bulgaria, au participat 84 de studenţi de la 16 universităţi din Bulgaria, Grecia, Macedonia, România şi Turkmenistan.

„Subiectele de anul acesta au avut un grad de dificultate mai ridicat decât la alte ediţii. Cu toate acestea, este pentru prima dată când întreaga echipă a Universităţii Tehnice este medaliată. Este o generaţie foarte bună şi avem speranţe foarte mari şi pentru anul viitor”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.