Ecaterina Andronescu, audiată. Săftoiu: Prezenți 5 din 19, deşi nu se discuta despre sexul îngerilor, ci problema elevilor cu CES

0
Foto: facebook.com / Adriana Saftoiu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost audiată, marți, în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților pe tema copiilor cu CES. Deputatul PNL Adriana Săftoiu, membru al Comisiei, spune că, la audiere, au fost prezenți doar 5 din 19 membri ai forului, ”deşi nu se discuta despre sexul îngerilor, ci problema elevilor cu CES”. ”Nu am simțit decât jenă, stinghereală, rușine, sentimente pe care le am la fiecare ședință de Comisie”, susține Săftoiu.

„Astăzi, activitatea parlamentară: plenul, aproape gol, deşi nu se dezbătea legea cormoranilor, ci situaţia Justiţiei. Tot astăzi, în Comisia pentru Drepturile Omului (dar cât de mult li se umple gura parlamentarilor de vorbe când deplâng situația drepturilor omului) audierea ministrului Educației. Prezenți 5 din 19 membri, deşi nu se discuta despre sexul îngerilor, ci problema elevilor cu CES. Dna Andronescu a venit în sfârşit. Membrii Comisiei (pe unii i-am văzut la față de cel mult două ori în două sesiuni) lipsă deși apar ca prezenți în condică și iși ridică indemnizația de sedința”, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

”Nu am simțit decât jenă, stinghereală, rușine, sentimente pe care le am la fiecare sedință de Comisie. Suntem 19 membri. Cu greu ne adunăm 10. Astăzi, penibilul a fost total. În alte Parlamente, audierea unui ministru contează. Eram cinci parlamentari din 19.
Las aici dovada. Si sunt sigură că multi din cei lipsă se vor regăsi si in viitorul Parlament.
Cei mulți din imagini sunt ziariști. Cu mult peste numărul parlamentarilor, membri ai Comisiei, dar care, repet, nu au nici un sentiment de rușine să se semneze ca prezenți”, a mai spus deputatul PNL.

Ecaterina Andronescu a fost chemată în Comisia pentru drepturile omului tema situației elevilor cu cerințe educaționale speciale, după o declarație controversată a acesteia privind înființarea claselor separate pentru acești copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.