Toate grădiniţele, şcolile și liceele din municipiul Sibiu, închise din cauza summitului. Profesorii nu vor să recupereze sâmbăta

0
Foto: http://cnogsibiu.ro

Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise timp de o săptămână, în perioada 6-10 mai, din cauza Summitului UE, a anunţat, vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), transmite Agerpres. Orele vor fi recuperate în zilele de sâmbătă, începând cu 2 martie, însă profesorii spun că ei nu vor să meargă sâmbăta la serviciu. 

Potrivit sursei citate, copiii vor recupera zilele libere în zilele de sâmbătă, începând cu 2 martie. Astfel, preşcolarii şi şcolarii vor fi nevoiţi să facă ore de recuperare în următoarele zile: 2 martie, 16 martie, 30 martie, 13 aprilie şi 18 mai.

Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă.

„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

Pe 9 mai, municipiul Sibiu va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.  Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a cerut ca toate școlile și liceele din Sibiu să fie goale pe durata Summitului, ca măsură de securitate.

Profesorii nu vor să meargă sâmbătă la școală

Profesorii și-au arătat deja nemulțumirea și spun că ei nu vor să meargă sâmbăta la serviciu, scrie oradesibiu.ro. Reprezentanții Sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) vor discuta, luni, cu conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu.

”Ne vom întâlni luni la ora 10.00 la Inspectoratul Şcolar Judeţean să discutăm şi să analizăm. (…) Nu înţeleg de ce trebuie închise toate grădiniţele şi şcolile. La Summit va fi ceva delimitat şi vor avea traseele lor. Şi în Bucureşti au loc tot felul de întâlniri şi nu se închid peste tot străzile cu tot cu şcoli”, a declarat liderul SIP Sibiu, Teodor Fârţonea.

Șeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Sibiu, profesorul Marius Novac, recunoaște că profesorii sunt nemulţumiţi că trebuie să meargă sâmbetele la şcoală. ”Nimeni nu e bucuros că merge sâmbăta la serviciu. Măsura este luată la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă, nu e o măsură luată de noi. Cei de la SPP ne-au spus că vin 27 de şefi de stat, că nu e de joacă. Este o măsură de securitate”, a spus şeful IŞJ Sibiu, profesorul Marius Novac. Acesta a mai spus că este dispus să negocieze cu cadrele didactice, de la caz la caz, ca să nu se recupereze orele în zilele de sâmbătă, ci în cursul săptămânii. „Dacă vedem că nu merge sâmbăta, o să vedem. O să găsim soluţii cu sindicatele”, a spus Marius Novac. Șeful IȘJ Sibiu nu poate garanta că mâine toți profesorii vor merge la școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.