Andronescu: Trebuie să schimbăm modul de predare, să apropiem predarea de generația care are IT-ul în ADN

1
Foto: facebook.com/www.edu.ro/

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că generația de elevi care este școlită acum are IT-ul în ADN, este una deschisă spre tehnologie și accesează tehnologia cu foarte mare ușurință, astfel că trebuie schimbat modul de predare, transmite Mediafax.

Întrebată, miercuri, de presă, la Cluj-Napoca, pe ce criterii vor fi alese școlile care vor fi dotate cu table interactive și tablete pentru elevi, Ecaterina Andronescu a spus că proiectul de digitalizare beneficiază de o finanțare de două miliarde de lei.

”Digitalizarea este un proiect pe care toate țările îl construiesc cu mare atenție și noi nu facem excepție din acest punct de vedere. Din banii europeni și pentru a cheltui banii europeni avem în buget două miliarde de lei să construim acest proiect.

Substanța sa este să schimbăm modul de predare și să apropiem predarea de generația care este școlită acum și care are IT-ul în ADN, este deschisă spre tehnologie și accesează tehnologia cu foarte mare ușurință. Vin de acasă cu exercițiul pe tabletă, ca urmare, componenta memoriei vizuale este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Când îi aducem la școală, trebuie să construim pe ceea ce ei deja au achiziționat. Atunci trebuie să utilizăm această resursă fantastică, care este internetul, școala nu mai trebuie privită ca singura sursă. Tablele vor ajunge în cele 90.000 de clase și pentru elevii din gimnaziu și liceu”, a spus Andronescu.

Ministrul Educației a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la Conferința națională ”Prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul educației”, la care au fost prezenți toți șefii inspectoratelor școlare județene din țară.

Anterior, aceasta a avut și o întâlnire cu directorii de școli din județul Cluj și cu rectorii universităților clujene.

”Discuția cu directorii a fost deschisă, cu soluții la întrebări. Au ridicat probleme care țin de planurile de învățământ, de cifrele de școlarizare”, a mai spun Andronescu.

Ministrul Educației va participa, joi, la inagurarea noului sediu al ISJ Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Dar cu clasele primare cum ramane ? Ele de ce nu sunt cuprinse in planurile de dotare cu tehnologie digitala ? Mai ales ca digitalizarea continuturilor a fost demarata la clasele primare, acolo unde deja manualele contin CD urile cu aplicatiile multimedia, in timp ce la clasele gimnaziale abia s-a trecut de etapa digitalizarii la clasele a 5-a si a 6-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.